Obavijesti

News

Komentari 4

''Morali smo se boriti za presudu zbog naše Deane''

''Morali smo se boriti za presudu zbog naše Deane''
1

Deana Skender (22) padobranom je naletjela na elipsu aviona 2002. i preminula. Općinski sud u Zagrebu krivce je osudio na osam mjeseci

VIDEO

Vrsarka Deana Skender (22) je prije osam godina prvi puta skočila padobranom na zagrebačkom aerodromu Lučko. No, bio je to i njezin zadnji skok. Sletjela je na upaljenu elisu zrakoplova i poginula. U petak je na Općinskom sudu u Zagrebu izrečena presuda krivcima, tadašnjem voditelju skokova Zvonimiru Radeckom i kontroloru leta Dragutinu Holetiću. Svaki je dobio kaznu od osam mjeseci uvjetno na tri godine. Deanini roditelji Damir (54) i Silvana (52) smatraju da je presuda simbolična, ali da su njome konačno pokazali da odgovornost nije na njihovoj preminuloj kćeri.
- Informacije iz prvotne istrage pokazale su da je Deana kriva za pad, s time se nismo htjeli pomiriti. Dok su učenici iz aviona pregledavali teren, on je bio čist za slijetanje. Međutim, u nedozvoljenom području pojavio se zrakoplov dvije minute prije nego je Deana trebala sletjeti - govori otac Damir. Na sudu je potvrđeno da je voditelj nije savjesno vodio i da nisu osigurali površinu na koju učenici moraju sletjeti.
- Voditelj ju je pred samo slijetanje krivo usmjerio i ona je naletjela na elisu upaljenog zrakoplova. Da nije bilo zrakoplova sletjela bi u dogovoreno područje - nastavlja otac.
- Nijedna kazna nije dovoljna, ali ovo je pouka svima koji su nestručni i neodgovorni, a i bila je to naša roditeljska obveza prema kćeri - govori kroz suze majka Silvana. Prisjećaju se kćerke svaki dan. Ako razgovaraju o nečem pitaju se što bi njihova Deana rekla.
- Svi smo govorili u šali da ne ide skakati, ali ona je to jako željela. Ona je još uvijek s nama i prisjećamo je se sa smiješkom na licu- zaključili su roditelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući