To je to što me zanima!

'Moramo se boriti protiv onih koji i dalje raspiruju fašizam'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U ponedjeljak je u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci održano predstavljanje Antifašističke lige RH. Prisutni su objasnili zašto je Liga osnovana
Vidi originalni članak

Živjeli smo u uvjerenju da je oružana pobjeda nad fašizmom dovoljna, ali sadašnja stvarnost nas demantira i nažalost fašizma ima na svakom koraku. On se ne očituje samo u crtanju kukastih križeva već i u govoru mržnje i netolerancije, iskazivanju svakog oblika nasilja. To su pojave na koje očito ne reagiralo dovoljnog glasno i čvrsto. Mnogu su to prihvatili kao normalno i zanemaruju činjenicu da to može prerasti i u fizički obračun. Moramo reagirati i zato smo osnovali Ligu, rekao je u ponedjeljak Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik. U ponedjeljak je u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci održano predstavljanje Antifašističke lige RH. O razlozima osnivanja Lige osim Obersnela, govorili su i Oliver Frljić, intendant riječkog HNK, Stjepan Mesić, počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, te Zoran Pusić, predsjednik Antifašističke lige RH.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Fašizam je još živ u narodu. Moramo se boriti protiv pojedinaca koji ga raspiruju - rekao je Frljić. Stjepan Mesić je pak rekao da je Liga osnovana jer je "došlo do krivog smjera koji treba ispraviti".


Idi na 24sata

Komentari 442

  • moral 24.06.2015.

    Bravo, kada čitam tekst vidim zapravo da ste sebe opisali, ali nažalost nemožete sami sebe izlječiti, to ipak struka mora odraditi, recimo lustracija je prvi korak a ponajprije istina koja će uslijediti provedbom lustracije, i kada vas se tamo smjesti gdje vam je mjesto onda će i navodni fašizam nestati. Zašto se ovakav skup ne dogodi recimo u Kninu ili Vukovaru, čudno.

  • Kibl 24.06.2015.

    Još jedna udruga koja će se priljepiti na proračun RH

  • BROCO 23.06.2015.

    pa falio im i onaj Vulin stvarno jak skup

Komentiraj...
Vidi sve komentare