To je to što me zanima!

'Moramo se strpjeti još malo, pa će i ugostitelji moći opet raditi'

Ćorić se nada kako će među poduzetnicima i ugostiteljima biti još strpljenja, s obzirom na to da su odgovorni jasno pojasnili u kakvoj se trenutnoj epidemiološkoj situaciji nalazimo
Vidi originalni članak

Pokušavamo osigurati da proljetni i ljetni dio sezone, one najintenzivnije i najplodonosnije financijski, kao zemlja prođemo na najbolji mogući način, rekao je za RTL ministar ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

POGLEDAJTE VIDEO: Sastanak s ugostiteljima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Upravo zbog toga, zbog činjenice da se novi sojevi virusa šire, pokušavamo i sada i narednih dana apelirati na strpljenje. Naše brojke su puno bolje nego prije mjesec dana, međutim treba nam još malo vremena, da se pomalo počnemo otvarati i da ugostitelji i svi ostali koji pate zbog ovakve situacije, konačno počnu raditi - dodao je Ćorić. 

Ćorić se nada kako će među poduzetnicima i ugostiteljima biti još strpljenja, s obzirom na to da su odgovorni jasno pojasnili u kakvoj se trenutnoj epidemiološkoj situaciji nalazimo. Napominje kako treba razmišljati o onom radno puno intenzivnijem dijelu godine. 

BUJAS: MOGUĆE SU I TUŽBE Ništa od kave za van, ugostitelji bijesni: 'Ovo je katastrofalno'

- To je vrijeme kada svi zajedno možemo ubirati plodove odgovornosti koju  smo pokazali u proteklim mjesecima i koju ćemo pokazati, nadam se, u idućih nekoliko tjedana'', rekao je Ćorić te naglašava kako svako okupljanje, pa i ispred kafića koji bi radili kavu za van, je iz epidemiološke perspektive problematično.

Podsjeća kako se i u ovom trenutku  ljudi u bolnicama bore za život. Ćorić vjeruje da sveukupnom odgovornošću možemo dovesti da sveukupno svega izađemo kao pobjednici. 

- Vlada je tu da osigura ekonomski dio mjera, a svi smo tu da budemo odgovorni - kazao je Ćorić. 

Prokomentirao je i kako ne treba ukinuti obaveznu članarinu za HGK. 

PROBLEMI U VEĆINI Svađa na sastanku koalicije: Plenković ljut, spominjala se čak opcija prijevremenih izbora

- Hrvatska gospodarska komora je institucija koja postoji 160 godina. U proteklih pet godina doživjela je značajnu transformaciju i u četiri navrata smanjenje članarine. Varijanta u kojoj ne postoji jedna takva institucija sa sigurnim financiranjem zapravo pretpostavlja potpunu prepuštenost poduzetničkog sektora samom sebi. Postojanje HGK-a u kontinuiranu afirmaciju pozitivnih vrijednosti i reformu njezinog funkcioniranja, je nešto što hrvatskom gospodarstvu otvara određene mogućnosti - rekao je Ćorić.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 31.01.2021.

    Ovakvi ministri, župani, načelnici, sabor.....su cijelu zemlju doveli do samog dna. U svakom pogledu današnjeg doba.

  • 31.01.2021.

    nevažno je što taj govori ili šuti 

  • zeljko758 31.01.2021.

    HGK treba placati tko zeli ili kome treba a ne svi kao mali obrti caffr barovi i slicni koji od komore nema j bas nista.....Samo UHLJEBI su u komori CISTI PARAZITI.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare