To je to što me zanima!

MORH protiv korone: Zadaće vojske svedene na minimum...

Otkazana su sudjelovanja HV-a na međunarodnim aktivnostima i konferencijama, vojnim vježbama i tečajevima, a odgođena je i provedba vojnih vježbi...
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane (MORH) objavilo je u ponedjeljak da su aktivnosti Hrvatske vojske (HV) uslijed pojave koronavirusa svedene na najmanju mjeru, ali spremnost HV-a nije ugrožena.

"Sigurnost i zdravlje pripadnika HV-a su apsolutni prioritet te su sve aktivnosti pripadnika HV-a svedene na manju mjeru, koja će osiguravati održavanje spremnosti i omogućiti provedbu neodgodivih zadaća", stoji u priopćenju MORH-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje se kako su sva zapovjedništva HV-a u stalnom kontaktu sa županijskim stožerima civilne zaštite i zdravstvenom strukom te kontinuirano prate situaciju.

Otkazana su sudjelovanja HV-a na međunarodnim aktivnostima i konferencijama, vojnim vježbama i tečajevima, a odgođena je i provedba vojnih vježbi. 

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) dr. Franjo Tuđman obustavljena je nastava, koja će se dalje izvoditi preko interneta.

"Obustavljene su sve nenastavne i sportske aktivnosti na HVU-u. Privremeno će biti obustavljene i autobusne linije vojno linijskog prijevoza. Otkazane su sve vojne svečanosti, proslave i druge manifestacije koje nisu u skladu s mjerama koje je propisao Stožer", navodi se u priopćenju.

Obustavit će se i sva potpora HV-a lokalnim zajednicama i institucijama civilnog društva, osim onih koji su u vezi sa suzbijanjem epidemije koronvirusa.

Zdravstveno stanje hrvatskih vojnika u Hrvatskoj i u misijama i operacijama u inozemstvu je dobro, a prati se 24 sata dnevno, ističe MORH.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare