To je to što me zanima!

MORH upozorio na moguć zastoj u prometu zbog velike vojne vježbe koja će se održati u RH

Pojačan promet kod Slunja i Zemunika očekuje se zbog transporta vojne opreme i snaga američke i slovenske vojske,a riječ je o vozilima Bradley i američkom sustavu protuzračne obrane „Patriot“ iz sastava američkog 10
Vidi originalni članak

Zbog priprema za međunarodnu vojnu vježbu “Immediate Response 21” od subote, 15. svibnja do srijede, 19. svibnja moguć je pojačan promet na cestama iz smjera Slovenije i Mađarske prema vojnom poligonu kod Slunja i prema vojarni u Zemuniku.

Pojačan promet očekuje se zbog transporta vojne opreme i snaga američke i slovenske vojske, a riječ je o vozilima Bradley i američkom sustavu protuzračne obrane „Patriot“ iz sastava američkog 10. Zapovjedništva proturaketne i protuzračne obrane koji će, u okviru međunarodne vojne vježbe, pružati zračnu i raketnu zaštitu pomorskih luka i savezničkih snaga, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

FOTO: ONI MISLE OZBILJNO Amerikanci iskrcali opremu u Zadru: Pogledajte što su sve poslali za veliku vojnu vježbu

Sustav „Patriot“ će po prvi puta će biti razmješten u Hrvatskoj u okviru vojnih vježbi i potvrda je partnerskog odnosa Sjedinjenih američkih država i Republike Hrvatske, ocijenili su iz MORH-a.

Međunarodna vojna vježba “Immediate Response 21” provodit će se u sklopu vježbi “Southern Exercise Portfolio” pod zapovjedništvom američkog Zapovjedništva za Europu (EUCOM) i dio je vježbe “DEFENDER-Europe 21” koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe od travnja do početka lipnja 2021. 

Vježba se, osim u Hrvatskoj, provodi i na teritoriju Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

“Immediate Response 21” ujedno je i jedna od vojnih vježbi u okviru Hrvatskog bedema 1991.- 2021., niza aktivnosti i vježbi koje se provode povodom obilježavanja 30. obljetnice Hrvatske vojske, priopćeno je iz MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 14.05.2021.

    Jadni smo da jadniji nemožemo biti.

  • Patton1203 14.05.2021.

    Pitam se kako sada slunjani i okolina spavaju navečer. Vidim na radaru da svako veče borbeni avioni polijeću iz baze u Aviano, Italija i kruže na visini oko 2000 metara sa brzinom preko 800 km/h. A još vježba nije niti počela.

  • medo-ministar laznih branitelja 14.05.2021.

    Valjda ce vjezbati tenkovski napad na autu putu!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare