To je to što me zanima!

Mornar je pojasnio: Želim biti ministar dijaloga i konsenzusa

Novi ministar je objasnio želju za razgovorom s čelnicima Crkve oko zdravstvenog odgoja: 'Sve promjene koje se uvode treba iskomunicirati sa svim zainteresiranima'
Vidi originalni članak

Nakon što ga je Sabor potvrdio za novog ministra obrazovanja Vedran Mornar u Saboru je novinarima pojasnio svoju najavu na matičnom odboru da će mu prvi potez biti konzulzacija s čelnicima Katoličke crkve oko zdravstvenog odgoja što je izazvalo negodovanje dijela javnosti.

- Nisam smatrao da će trebati tumačiti, ali moja je poruka prije svega da bih bio ministar dijaloga i konsenzusa da sve promjene koje uvodimo iskomuniciramo sa svim zainteresiranima - kazao je novi ministar.

'Osnovni problem je zastarjela osnovna i srednja škola'

Kao prvi potez najavio je da će se prihvatiti reforme kurikuluma.

- To je osnovni problem našeg obrazovanja, zastarjela osnovna škola, zastarjela srednja škola i tu treba napraviti prve i najveće korake - kazao je.

Na pitanje da li mu podrška koju je dobio daje vjetar u leđa, Mornar je kazao da je realan.

'Ima puno problema, ali uz potporu nastavnika možemo puno'

- Znam da je u sustavu puno problema, ali mislim da zajedničkim radom i zalaganjem, na koje apeliram kod svih dionika sustava, naročito kod nastavnika koji znam da su potplaćeni i koji su, možemo reći od Drugog svjetskog rata praktički zanemarivani, mislim da uz njihovu potporu možemo puno napraviti. U godinu i pol možemo sigurno započeti promjene - ustvrdio je novi ministar obrazovanja.

Upitan znači li to da kreće ispočetka kao da u ove dvije i pol godine nije ništa napravljeno, Mornar je takvu mogućnost odbacio.

'Jovanović je u suštini napravio dobar posao'

- Naravno da ne, svaki ministar je dao svoj doprinos razvoju sustava pa tako i ministar Jovanović, konstruktivan doprinos, i tamo gdje je on stao, ja ću nastaviti - rekao je.

Rekao je da je njegov prethodnik, kao i svi ministri do sada obavljao težak i odgovoran posao.

- Mislim da je on to u suštini dobro napravio - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • liliana 19.06.2014.

    Da je Milanović bar na početku mandata shvatio kako je izabrao loše ministre.Od prvog do zanjeg.Sad se trgnuo.Ovo je dobar izbor.Jedino Lalovac ide Linićevim stopama,provjeravat će ugostitelje za 100kn.Već vidim promašaj.

  • bozidar vesic 18.06.2014.

    Ministre mozes uspijeti u svom radu!radi za dobro bit hrvatskomo narod . bivsi ministar je bio protiv hrvatske,skolstva znanosti umisljeni kukurikavac kao da je popio pamet cijelog svijeta, on je jugonastalgicar kao i vlada milanovica.

  • Yassa 18.06.2014.

    ovaj čovjek nema svoje ja bio i ostao mrtvopuhalo ili ti ga štreber

Komentiraj...
Vidi sve komentare