To je to što me zanima!

Most počeo prikupljati potpise saborskih zastupnika za smjenu predsjednika Vrhovnog suda

U prijedlogu razrješenja Most navodi da su "nedavna događanja bitno narušila ugled i povjerenje u hrvatsko pravosuđe, kako ugled same sudačke funkcije tako i ugled i povjerenje u cjelini"
Vidi originalni članak

Klub zastupnika Most najavio da će u četvrtak početi prikupljati potpise saborskih zastupnika za pokretanje postupka razrješenja predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, koji se nedavno našao na listi sudaca koje je osuđenik Zdravko Mamić prozvao za korupciju.

U prijedlogu razrješenja, za čije će uvrštenje u dnevni red sjednice Hrvatskog sabora prikupljati potpise, Most navodi da su "nedavna događanja bitno narušila ugled i povjerenje u hrvatsko pravosuđe, kako ugled same sudačke funkcije tako i ugled i povjerenje u cjelini".

DETALJI AFERE 'USB' Mamićeva igra: Je li sabotirao istragu tako što je 'utopio' suce?

Smatraju stoga nužnim pokrenuti postupak razrješenja predsjednika Vrhovnog suda Sesse.

U prijedlogu, koji je Most objavio na Twitteru, navodi se i da je Sessa za čelnika najvišeg suda u Hrvatskoj izabran s 84 glasa "za" i "33" protiv 14. srpnja 2017., te je prema Zakonu o sudovima odgovoran za rad Vrhovnog suda koji osigurava jedinstvenu primjenu prava i ravnopravnosti svih u njegovoj primjeni.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • os-lega 25.03.2021.

    Prvo se treba zamisliti koliki je Vaš ( Mostov) ugled u RH pa tek onda "suditi" o tuđem ugledu. Most je nakon godinu dana izgubio ugled u očima običnog puka!

  • 12 Majmuna 25.03.2021.

    Kada bi im se pružila šansa opet bi zločinačku doveli na vlast. Tko vam više išta vjeruje.

  • Smoke_on_the_Water 25.03.2021.

    Hrvatska ima najviše sudaca na 100 000 stanovnika u EU pa sumnjam da će smijena Sese i ovih dva iz mog Osijeka nešto bitno promijeniti. A što se tiče sekte MOST ovo što rade i jedino je što znaju u politici. Ono nešto znalaca koji su imali operativna znanja i sposobnosti odavno su napustili ove mamlaze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare