To je to što me zanima!

Mostov potencijalni ministar gospodarstva: Bit će rezova

Mi nemamo novaca da idemo u velike državne investicije. Jedino možemo osposobiti privatni sektor, rekao je Milan Račić, nestranački kandidat Mosta
Vidi originalni članak

Nisam razgovarao s mandatarom Oreškovićem. Prošli tjedan su me nazvali iz Mosta i rekli mi da sam kandidat za par ministarstava. Prošlog četvrtka smo razgovarali dva i pol sata oko ministra gospodarstva i tražlii su me plan. Koliko sam shvatio, to su tražili od svih kandidata. Na njima je sada. Ne odlučujem ja, rekao je u ponedjeljak za RTL Direkt jedan od kandidata za ministra gospodarstva Milan Račić, nestranački kandidat Mosta i još jedan povratnik iz Kanade. 

- Bit će rezova. Mi nemamo novaca da idemo u velike državne investicije. Jedino možemo osposobiti privatni sektor. Sada je bio oko dva posto rast i taj rast će generirati veće poreze. Mi imamo jednu depresiju u Hrvatskoj, što udara i privatni i javni sektor - rekao je Račić. Na pitanje da je u svojem programu spomenuo privatizaciju te što će i kako eventualno privatizirati, Račić je rekao: 

- Prvo moramo napraviti analizu. Mi puno zloupotrebljavamo termin strateški. Moramo prvo odlučiti što je stvarno strateško za Hrvatsku i što moramo zadržati. Sve drugo predlažem da se privatizira i da se ide preko IP-eva da ljudi imaju šansu kupiti udio u tome. Ako vi ne uvjerite ljude da je vaš program za njihov interes i njihovo dobro, ta reforma neće uspjeti.  

Idi na 24sata

Komentari 46

  • brocker 19.01.2016.

    svaki bedak zna rezati,na kojoj listi je ovaj bio???odkud se samo čupaju ovakvi balvani..ni bog nam nemože pomoći,ako si nečemo sami,

  • dkmjnn 19.01.2016.

    Tako je! Sve privatizirati i sve rasprodati, a ti jadni narode krepaj!!!!!!! Sramota!!!!!!

  • Timmy2 19.01.2016.

    Sve rečeno smo već toliko puta čuli da nam je puna kapa svega.Puno očekivanja,a na kraju ničega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare