To je to što me zanima!

Moto budnica: 700 motorista 'grmjelo' Bjelovarom za 1. maj

Oko 700-tinjak motorista koji su skinuli prigušivače startala je ispred Sportske dvorane u pet sati ujutro i u organiziranoj vožnji provezli su se ulicama Grada sve do 7 sati
Vidi originalni članak

Tradicionalna prvosvibanjska Moto budnica koja se u Bjelovaru tradicionalno održava stotinjak godina i ovog je jutra probudila sugrađane.

POGLEDAJTE VIDEO - Moto budnica:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oko 700-tinjak motorista koji su skinuli prigušivače startala je ispred Sportske dvorane u pet sati ujutro i u organiziranoj vožnji provezli su se ulicama Grada sve do 7 sati. Ova tradicija je niknula 20-tih godina prošlog stoljeća u znak bunta protiv klasnih razlika tražeći veća prava radnika.

Oni su 1. svibnja prije 100 godina skinuli prigušivače na motorima i odvezli se na planinarski dom Kamenitovac i vratili se u Grad prije 7 sati kako bi stigli na vrijeme na radna mjesta, želeći na ovaj način ukazati na sve društvene nepravde.

Iako u ovom trenutku Budnica ima simboličan karakter, trebala bi se ponovo vratiti na prvobitne razloge. Jer je položaj radnika možda i gori nego prije 100 godina.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nap 01.05.2021.

    Sretan 1 maj

  • prokurator 01.05.2021.

    sve 5 za praznik rada, podržavam! ali zašto obilježavanje bukom motora bez auspuha? ne kužim baš.

  • duš man 01.05.2021.

    ako je to tradicija, a kažu da je- meni ne bi smetalo, naprotiv....pa ne viđa se svaki dan 700 dobrih motora na ulicama grada... još bih i ja upalio svoju stihlovku...ali ako me nešto smeta, to su crosseri i ona druga sranja po šumi, ruju staze i korijenje, divljaju i plaše životinje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare