News

Komentari 11

Moto budnica: 700 motorista 'grmjelo' Bjelovarom za 1. maj

Moto budnica: 700 motorista 'grmjelo' Bjelovarom za 1. maj

Oko 700-tinjak motorista koji su skinuli prigušivače startala je ispred Sportske dvorane u pet sati ujutro i u organiziranoj vožnji provezli su se ulicama Grada sve do 7 sati

Tradicionalna prvosvibanjska Moto budnica koja se u Bjelovaru tradicionalno održava stotinjak godina i ovog je jutra probudila sugrađane.

POGLEDAJTE VIDEO - Moto budnica:

Oko 700-tinjak motorista koji su skinuli prigušivače startala je ispred Sportske dvorane u pet sati ujutro i u organiziranoj vožnji provezli su se ulicama Grada sve do 7 sati. Ova tradicija je niknula 20-tih godina prošlog stoljeća u znak bunta protiv klasnih razlika tražeći veća prava radnika.

Oni su 1. svibnja prije 100 godina skinuli prigušivače na motorima i odvezli se na planinarski dom Kamenitovac i vratili se u Grad prije 7 sati kako bi stigli na vrijeme na radna mjesta, želeći na ovaj način ukazati na sve društvene nepravde.

Iako u ovom trenutku Budnica ima simboličan karakter, trebala bi se ponovo vratiti na prvobitne razloge. Jer je položaj radnika možda i gori nego prije 100 godina.

Najčitaniji članci