To je to što me zanima!

'Možda ćemo i pooštriti mjere, a onakvog lockdowna neće biti'

Moramo se pripremiti na sve moguće opcije i biti maksimalno odgovorni. Nitko nema čarobnu kuglu, ne treba se opustiti već pratiti situaciju, rekao je u srijedu Vili Beroš
Vidi originalni članak

Strože mjere u Europi uvode mnoge zemlje, a možda ćemo novim mjerama morati odgovoriti i mi, sukladno epidemiološkoj situaciji. Rekao je to u srijedu ministar zdravstva Vili Beroš. 

- Ako nosimo maske, dezinficiramo ruke, to je najefikasniji način borbe protiv virusa - rekao je i poručio da građani moraju biti svjesni i shvatiti puno ozbiljnije neke tegobe koje su se ranije mogle ignorirati. Dodao je da su respiratorne tegobe, kašalj, bol u grlu simmptomi koji mogu biti uzrokovani Covidom. Oni koji imaju takve simptome trebali bi i izbjegavati okupljanja jer je to prevladavajući način širenja virusa.

STOŽER PRIPREMA MJERE Capak: Maske su bitne, uvest ćemo ih i na stajališta za bus

- Posljednja okupljanja, posebno u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, pokazala su da je to sada modalitet širenja virusa - rekao je i dodao:

- Svi oni koji rade s npr. djecom, posebno ako su ona rizična, moraju imati maske. U dvije županije imamo primjer da su postupali bez maski pred svojim korisnicima usluga - kaže.

- Mišljenja sam osobno da onakvog lockdowna neće biti - rekao je Beroš i dodao da mjere koje se sad uvode moraju biti selektivne, točkaste i fokusirane, sukladno situaciji. Dodao je da ne možemo govoriti o budućnosti jer ne znamo kako će se epidemija ponašati, ali da moramo poduzeti sve da onemogućimo širenje virusa. Rekao je i kako zdravstveni sustav ne smije generirati dodatne probleme, već sudjelovati u rješenju.

PREKO DRUŠTVENIH MREŽA Vili Beroš: I meni su prijetili, ali nisam to prijavio službama...

- Moramo se pripremiti na sve moguće opcije i biti maksimalno odgovorni. Nitko nema čarobnu kuglu, ne treba se opustiti već pratiti situaciju iz dana u dan - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • NindžaPijace 08.10.2020.

    Bolesnici. Ovi iz stožera i oni koji podržavaju ovo ludilo. Njihova bolest je malo teža od corone.

  • TNT2 07.10.2020.

    Vili skini masku korona ne ubija vjeruj mi imao sam je i eto živ sam i nemam nikavih simptoma niti posljedica nakon korone !!!! dosta je bilo dnevnica za "stožer" valja se vratiti na čistu plaću ....

  • mucenikpolitike 07.10.2020.

    Djecu tjerate da nose makse u školi, imaju raspored izlaska na toalet jer inace organizam zna kada ti je dopusteno otic na wc. Djeca u srednjoj skoli pod odmorima puše jednu cigaretu na njig 20, idu na kave i slicno dali zaista mislite da ce ih maske spasit od koga ? Jos samo treba da nas zatvorite u kuce i da niko ne smije izac naravno do nadolazecih likalnih izbora tada ce se sve moc i onda opet po starom. Sramota je da ljudi koji zadaju oravila i koja donose oluke za nase zivote istog se ne prodrzavaju. Dno dna samo u RH

Komentiraj...
Vidi sve komentare