To je to što me zanima!

'Možda nikad nećemo znati zašto se zrakoplov srušio'

Istražitelji su rekli kako će teško naći crnu kutiju. Pet dana prije kobnog leta Air France je dobio u Argentini prijetnju bombom koju nisu pronašli...
Vidi originalni članak

Za 228 putnika i članova posade nestalog aviona Air Francea u srijedu u 16 sati će biti komemoracija u crkvi Notre Dame u Parizu. Avion se srušio u Atlanski ocean, 650 km od brazilskog otoka Fernando de Noronha, potvrđeno je u srijedu. Brazilske i francuske zračne snage su u utorak našle tragove goriva, sjedala, pojaseve za spašavanje i manje dijelove aviona koji su po moru plutali u duljini od pet kilometara. Francusko ministarstvo tvrdi da nema sumnje kako su to dijelovi Airbusa 330. Pretpostavlja se da preživjelih nema. Brazilska mornarica će u srijedu pokušati izvući olupinu iz mora, a traže i crnu kutiju. No istražitelji nisu optimistični da će ju naći budući da je avion pao na dubinu od dvije do tri tisuće metara.
- Trebat će nam dosta vremena da saznamo zašto se avion srušio. Crnu kutiju možda nikada nećemo naći jer je pala usred oceana - rekao je u srijedu na konferenciji za novinare šef francuskog tima koji istražuje nesreću Paul-Louis Arslanian. No dodao je kako avion prije polijetanja nije imao problema. Arslanian je također objasnio kako još uvijek ne znaju kada se avion točno srušio. Novinari su ga pitali i da li je pilot za vrijeme nesreće bio u svojoj kabini, a istražitelj im je rekao da niti to još ne mogu potvrditi.


NEKOLIKO DANA RANIJE IM PRIJETILI BOMBOM
Samo pet dana ranije prije nego se avion na letu 447 srušio u Atlanski ocean Air France je odgodio let iz Buenos Airesa prema Parizu zbog prijetnji bombom. Policija je 90 minuta pretraživala avion u zračnoj luci u Buenos Airesu, no bombu nisu našli.


UDARIO GA DRUGI AVION?
Bivši pilot Air Francea Cedric Maniez je za Daily Mail rekao kako se avion možda sudario s vojnim avionom ili pak zrakoplovom krijumčara za kojeg nitko ne bi prijavio da je nestao. 

ISTEKLA PUTOVNICA MU SPASILA ŽIVOT
Brazilac Joao Marcelo Calaca (37) trebao se ukrcati na kobni let. Došao je u zračnu luku u Rio de Janeiru te je shvatio da mu je putovnica istekla prije dva mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Zaczgb 03.06.2009.

    katastrofa a valjda će naći poginule putnike da ih pristojno pokopaju a ne da bacaju vijenac u more.. mislim da će ovo ostati najveći misterij zrakoplovnih nesreća jer je gotovo nemoguće otkriti uzrok pada, našli par sitnih dijelova od mrcine airbusa.. ništa od toga.samo se nadam da su od ove tragedije nešto naučili, neka nejdu u oluju i nek poboljšaju radare za atlantik pa da se ovakve tragedije nedešavaju. a ni teroristički napad je isto moguč, da je bomba ekspoldirala u sredini zrakoplova objašnjivo da nisu stigli poslat poziv u pomoć jer se to sve desi u nekolko sekundi . nadam se da putnici nisu ni shvatili što im se desilo.. da nisu patili.. prestrašno.

  • malenozlo 03.06.2009.

    Toliko možda uz takvu tehnologiju, sumnjivo je to. Nešto je tu zataškano, briga njih za obitelji i njihovu tugu, dovoljno je reći nismo našli crnu kutiju i to je to.

  • sablja 03.06.2009.

    Po mom mišljenju ovu užasnu tragediju mogla je jedino izazvati neka eksplozivna naprava, pa bi možda istraga trebala krenuti tim putem, tim više ako su postojale određene prijetnje. Teško je naime vjerovati da je uzrok vremenska nepogoda, jer to piloti znadu unaprijed i mogu je izbjeći. Tragedija je strašna i jedino što mi možemo učiniti je izrazitii duboku sućuti obiteljima stradalih i poželjeti, da se tako nešto nikada ne ponovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare