To je to što me zanima!

Stožer još popušta s mjerama: Možemo u vikendice na more

S obzirom na epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom
Vidi originalni članak

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zaprimio je mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S obzirom na epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom te da je to opravdan razlog za izdavanje e-Propusnice.

E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu.

Također, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas Odluku o izmjeni Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Ličko-senjske županije, što znači mogućnost kretanja bez propusnice između jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, pa tako od danas i za stanovnike mjesta Udbine.

Naglašava se da su cestovno blokadni punktovi policije smješteni na prometnim pravcima koji povezuju Policijsku upravu ličko-senjsku sa susjednim policijskim upravama, te na čvorištima prema autocesti A-1.

Postupanje je identično kao i do sada, odnosno građani prilikom ulaska ili izlaska iz Ličko-senjske županije trebaju pokazati e-Propusnicu temeljem koje mogu ući ili izaći iz Županije.
 

Idi na 24sata

Komentari 95

  • ljubica ljubičica_1 01.05.2020.

    Kako da ne. Kod nas u SDŽ ima puno zaraze i nebi pustila nikog sa strane pa neka ima vikendice kod nas.Prvo su se skijali pa navukli koronu a sad bi na more da nas zaraze.

  • Hello corona 01.05.2020.

    Sve je to pranje mozgova ljudima i testiranje kontrole mase..Od demokracije do policijske drzave u kratkom roku..Neznaju od kud navuc pare,pa ajmo propusnice uvest i ko ju nema,opa,kapne 8 tisucica

  • krauss 01.05.2020.

    Napravili ste asocijalno društvo,svaka cast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare