To je to što me zanima!

Mrak Taritaš: Mi ćemo samo nastaviti stvari koje smo počeli

Ova Vlada koja je na sreću kratko trajala ostat će upamćena po tome što je cijeli niz od naše strane dobrih i započetih projekata bezrazložno zaustavila, rekla je Anka Mrak Taritaš
Vidi originalni članak

Predstavljajući program Narodne koalicije u 2. izbornoj jedinici Gordan Maras je u petak ispred proizvodnih pogona tvrtke Samita Komerc, u Reki kod Koprivnice rekao kako se na njihovoj listi nalaze osobe od općinskih načelnika, župana i ministara, koji u svojim sredinama uživaju potpore ljudi, koje ne zanima Bruxelles, već Koprivnica, Bjelovar, Zagreb i područja koja pokriva ta izborna jedinica.

Maras, koji je nositelj liste kazao je kako Narodna koalicija jamči stabilnost i siguran smjer u ispunjavanju programa koji se temelji na gospodarstvu, poljoprivredi i obrazovanju. Ujedno se i osvrnuo na mandat Milanovićeve vlade za koju je kazao kako je zemlju pokrenula iz recesije, a neke od projekata poput izgradnje Pedijatrije u Koprivnici ili 12 škola i sportskih dvorana na području Bjelovarsko – bilogorske županije bezrazložno je zaustavila "eksperimentalna" Vlada koja se u svom, na sreću, kratkom mandatu bavila sama sobom. Pozvao je glasače da izađu na izbore i biraju ljude koji su se odgovorno odnosili prema vlasti. U protivnom mogu dati glas ljudima koji su se zadnjih pola godine umjesto odgovornog obnašanja vlasti svađali, da bi se na kraju raspali. 

Zagrebački župan Stjepan Kožić je govorio o poljoprivredi koja se treba temeljiti na obiteljskim gospodarstvima po uzoru na Austriju, Belgiju i Njemačku, jer samo takav model jamči opstanak i razvoj sela i napredak zemlje. Najavivši promjene zakonske regulative kroz davanje zemljišta OPG-ima, te nove načine potpore kao i uspješniji ruralni razvoj koji se treba temeljiti na obiteljskim gospodarstvima.

-Donijet ćemo propise po kojima će trgovački lanci morati na svojim policama imati najmanje 51 posto domaćih proizvoda, od čega 10 posto s područja na kojemu taj trgovački lanac posluje – najavio je Kožić koji je već četiri mandata župan Zagrebačke županije. 

Anka Mrak Taritaš, koja je u kabinetu Zorana Milanovića bila ministrica graditeljstva rekla je kako građani trebaju vjerovati svojim očima, a ne obećanjima kojih smo se naslušali zadnjih nešto više od pola godine. 

-Mi obećavamo da nastavljamo tamo gdje smo stali, jer imamo ideju, viziju i cilj. Ova Vlada koja je na sreću kratko trajala ostat će upamćena po tome što je cijeli niz od naše strane dobrih i započetih projekata bezrazložno zaustavila. Mi ćemo samo nastaviti tamo gdje smo stali – poručila je Mrak Taritaš. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • diluti 14.08.2016.

    Nastavit ce te di ste stali?? Bravo Mrak Taritas.Dobro si rekla nastavit ce te krast I lagat ljudima, tako ste rekli da gradite 500 stanova u zaprudju za mlade I sve one koji nemaju rjeseno stabeno pitanje a imaju uvjeta za dobivanje stanova u najam umjesto da placaju podstanarstvo sve ste lijepo obecali ,700 zahtjeva ste odobrili kao ,a preko 400 stanova ste prodali, znaci ljudi koji su trosili svoje vrijeme I novac nista jer od 500 stanova koje ste obecali tek nesto vise od 50 ostaje za najam. DOBRO STE PREVARILI I JOS PRIZNATE DA NASTAVLJATE S PREVAROM.KAD CE VEC JEDNOM PRESTAT DOLAZIT SDP, HDZ IDR.JER IMA NEKO SASVIM NOV AL NOV I bar donekle posten da dovede ovu jadnu drzavu u red????,

  • jozabroz 14.08.2016.

    ti ces nastavit? s cim? pa u gunji vise nema love ni "tvoji" poduzetnika..ili ti ova kuca na krku nije dovoljna? kad tad ces pricat otkuda ti toliko gotovine za kupnju te kuce,,kad tad anka,,a onda nek ti pomazu tvoji "otpisani" koji se bas vise i nece vratit..)))) osim u zatvor..

  • ružoman 14.08.2016.

    Sve jbt HDZ I SDP, malo sad mucnite glavom dal želite promjene ili cete opet jedne od ovih dviju stranaka velikih lopova i uhljeba da vas opet lazu i kradu, treba da netko treci dođe i kad netko zabrlja, ukrade ili slično ovim dosadasnjim odma oduzet sve cijeloj familiji bez dugih presuda i točka bez bojanja svoje sjene a ne kao ovo do sad..

Komentiraj...
Vidi sve komentare