Obavijesti

News

Komentari 49

Mrak Taritaš: Mi ćemo samo nastaviti stvari koje smo počeli

Mrak Taritaš: Mi ćemo samo nastaviti stvari koje smo počeli
1

Ova Vlada koja je na sreću kratko trajala ostat će upamćena po tome što je cijeli niz od naše strane dobrih i započetih projekata bezrazložno zaustavila, rekla je Anka Mrak Taritaš

VIDEO

Predstavljajući program Narodne koalicije u 2. izbornoj jedinici Gordan Maras je u petak ispred proizvodnih pogona tvrtke Samita Komerc, u Reki kod Koprivnice rekao kako se na njihovoj listi nalaze osobe od općinskih načelnika, župana i ministara, koji u svojim sredinama uživaju potpore ljudi, koje ne zanima Bruxelles, već Koprivnica, Bjelovar, Zagreb i područja koja pokriva ta izborna jedinica.

Maras, koji je nositelj liste kazao je kako Narodna koalicija jamči stabilnost i siguran smjer u ispunjavanju programa koji se temelji na gospodarstvu, poljoprivredi i obrazovanju. Ujedno se i osvrnuo na mandat Milanovićeve vlade za koju je kazao kako je zemlju pokrenula iz recesije, a neke od projekata poput izgradnje Pedijatrije u Koprivnici ili 12 škola i sportskih dvorana na području Bjelovarsko – bilogorske županije bezrazložno je zaustavila "eksperimentalna" Vlada koja se u svom, na sreću, kratkom mandatu bavila sama sobom. Pozvao je glasače da izađu na izbore i biraju ljude koji su se odgovorno odnosili prema vlasti. U protivnom mogu dati glas ljudima koji su se zadnjih pola godine umjesto odgovornog obnašanja vlasti svađali, da bi se na kraju raspali. 

Zagrebački župan Stjepan Kožić je govorio o poljoprivredi koja se treba temeljiti na obiteljskim gospodarstvima po uzoru na Austriju, Belgiju i Njemačku, jer samo takav model jamči opstanak i razvoj sela i napredak zemlje. Najavivši promjene zakonske regulative kroz davanje zemljišta OPG-ima, te nove načine potpore kao i uspješniji ruralni razvoj koji se treba temeljiti na obiteljskim gospodarstvima.

-Donijet ćemo propise po kojima će trgovački lanci morati na svojim policama imati najmanje 51 posto domaćih proizvoda, od čega 10 posto s područja na kojemu taj trgovački lanac posluje – najavio je Kožić koji je već četiri mandata župan Zagrebačke županije. 

Anka Mrak Taritaš, koja je u kabinetu Zorana Milanovića bila ministrica graditeljstva rekla je kako građani trebaju vjerovati svojim očima, a ne obećanjima kojih smo se naslušali zadnjih nešto više od pola godine. 

-Mi obećavamo da nastavljamo tamo gdje smo stali, jer imamo ideju, viziju i cilj. Ova Vlada koja je na sreću kratko trajala ostat će upamćena po tome što je cijeli niz od naše strane dobrih i započetih projekata bezrazložno zaustavila. Mi ćemo samo nastaviti tamo gdje smo stali – poručila je Mrak Taritaš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora