To je to što me zanima!

Mrsić: Državna uprava najveći je problem hrvatskog društva

Državna uprava je uprava koja treba služiti građanima, mora biti puno efikasnija nego što je danas. Smatram da moramo ukinuti županije, prijeći na regionalizaciju, rekao je Mrsić
Vidi originalni članak

Mirando Mrsić, bivši član SDP-a, osnovao je novu stranku "Demokrate". 

Za dnevnik Nove TV rekao je da je to stranka "novih lica, stranka u kojoj su mladi ljudi koji ne očekuju od stranke da im stranka da nešto, nego oni žele dati stranci". Napomenuo je i kako ta stranka neće biti "holding u kojem će se skupljati oni koji žele loviti u mutnom". 

Na pitanje kako će se financirati, kazao je da su skromni. 

BIVŠI SDP-OVAC I Mirando Mrsić osnovao svoju stranku - zove se Demokrati

- Želimo biti među građanima. To nije tako skupo. Troškove koje imamo podmirujemo vlastitim sredstvima. Kada dođemo u poziciju, kao i druge stranke, da financiramo iz lokalnog ili državnog budžeta, tad će biti i drugačije financiranje. Sada iz vlastitog džepa. Ali kad idete među ljude onda vam ne treba puno sredstava - kazao je Mrsić. 

Objasnio je da su "Demokrati" stranka lijevog centra te kako su svi koji dijele njihov svjetonazor - dobrodošli. 

- Ono što ja želim, intimno, je da se na ljevici bez obzira što nas je puno u onom trenutku kada se trebamo suprotstaviti orbanizaciji Hrvatske koja se danas dešava, da se svi ujedinimo, zatomimo vlastita ega, želju za vlastitom promidžbom, da idemo svi zajedno i polučimo uspjeh na ljevici - istaknuo je. 

Kao jedan od najvećih problema društva istaknuo je državnu upravu. 

- Državna uprava je uprava koja treba služiti građanima, mora biti puno efikasnija nego što je danas. Smatram da moramo ukinuti županije, prijeći na regionalizaciju, da moramo racionalizirati broj općina i gradova, jer kad je država jeftinija, onda ćemo imati više sredstava da i oporezivanje plaća može biti manje i zbog toga nam plaće mogu biti veće. Država mora pojeftiniti - rekao je Mrsić. 

Mrsić je komentirao i oslobađajuću presudu Milanu Bandiću u aferi štandovi. 

- Tu se radi o političkoj trgovini i mislim da je vrijeme da u Hrvatskoj se vrlo jasno kaže da je dosta političke trgovine i da ovdje ima dosta posla za DORH - kazao je Mrsić i dodao je moguća rekonstrukcija Vlade zbog broja ruku koje Milan Bandić ima u Saboru. 

- Vjerojatno će tražiti ministarstvo pravosuđa - rekao je Mrsić. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 21.10.2018.

    .. veli bivsi visoki duznosnik u toj istoj upravi...

  • mad975.IA 21.10.2018.

    Da, problem su stvarno državna uprava i veliki broj nepotrebnih marginalnih stranaka. Miči se iz politike ti i svi tebi slični ili različiti od teba, a koji na izborima neće skupiti ni jedan posto glasova. To vam je očito uhljebljivanje.

  • Priska Bresci 21.10.2018.

    Opet neka nova stranka pa koliko ih uopste ima a ko ih plaća bilo bi interesantno vidijet .zasto neće da rade koji drugi posao .? Mukte dobivat novac je jednostavno i onda opet slušati gluposti .tim strankama i nekim udrugama.i o tome bi vlada trebala Napravit raspravu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare