To je to što me zanima!

Mrsić je rezolutan: Debeljaku nećemo odobriti uvoz radnika

Brza odbijenica: Nakon što je Debeljak zatražio da se Brodosplitu odobri 4500 dozvola za strane radnike, ministar Mrsić poručio je da nema šanse da to odobri
Vidi originalni članak

Nakon što je u subotu osvanula vijest da je Brodosplit zatražio od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da im se odobri 4500 dozvola za strane radnike zbog očekivanog povećanja obujma posla u 2014. ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u nedjelju je škveru ekspresno uručio odbijenicu.

- Naravno da nećemo Brodosplitu odobriti dozvole za uvoz stranih radnika. To Vlada sigurno neće prihvatiti. Čak niti pola od traženog broja radnika, kako se pisalo, ne dolazi u obzir - poručio je Mrsić, javlja Jutarnji listMrsić je dodao kako su lani izdali dozvole za 289 stranih radnika, a samo 163 ih je iskorišteno.

'Možda dozvolimo najviše 10 do 15 zavarivača'

- Nema šanse da će se odobriti i jedna jedina radna dozvola za strance u brodogradnji. Možda ćemo dozvoliti da uvezu najviše 10 do 15 zavarivača, jer je njih izrazito malo, ali i za to je mala mogućnost. Ima zavarivača u 3. maju, Brodotrogiru, Uljaniku... Ako mu trebaju zavarivači, postoji Vladin program dodatne edukacije i prekvalifikacije pa neka svoje radnike uputi u taj program - rekao je Mrsić.

'Debeljak vrši pritisak na radnike'

- Ovo što gospodin Debeljak sada radi je, po meni, jedan oblik pritiska na radnike u Brodosplitu i smatram da to nije trebalo raditi na ovakav način - rekao je Mrsić za Media Servis.

>>> Škveranima dao nogu i planira zaposliti strance, njih čak 4500

Idi na 24sata

Komentari 149

  • zlajo2 06.11.2013.

    To je jedino šta do sad nismo uvozili

  • savage m 05.11.2013.

    Kod Debeljaka meni apsolutno sve smrdi.Da Debeljakov DIV grupa daleko je najveća grupacija specijalizirana za preradu, proizvodnju i trgovinu vijčane robe te ostalih strojnih dijelova i metalnih proizvoda na hrvatskom tržištu te jedna od vodećih u Europi i svijetu.Ako je ta njegova grupa jedna od vodećih u Europi i svijetu,pa kakvi su onda tek ostali veliki globalni igrači u toj ind. grani.Pa onda je tu i njegova izjava na Općinskom sudu u Splitu da je branitelj i dragovoljac '91 i '95??????Pogledao sam registar,ali njega sigurno nema.Osim toga čisto sumljam da je tatin sin sa 16 godina '91 išao u rat.U jedno sam siguran.a to je da sigurno ima jako dobro zaleđe među političkom elitom.

  • 666999 04.11.2013.

    Haha, ovaj Debeljak je smijurija, dobiva poticaje od države za plače radnicima, ugovara izgradnju brodova sam sa sobom, ovi radnici koji tu godinama rade mu nisu dovoljno dobri, i sad bi još dozvolu za 4500 stranih radnika?? Pa što če mu to, u najboljim godinam Brodosplita bilo je tu zaposleno 5000 radnika i to skupa s koperantima,

Komentiraj...
Vidi sve komentare