Obavijesti

News

Komentari 149

Mrsić je rezolutan: Debeljaku nećemo odobriti uvoz radnika

Mrsić je rezolutan: Debeljaku nećemo odobriti uvoz radnika
3

Brza odbijenica: Nakon što je Debeljak zatražio da se Brodosplitu odobri 4500 dozvola za strane radnike, ministar Mrsić poručio je da nema šanse da to odobri

VIDEO

Nakon što je u subotu osvanula vijest da je Brodosplit zatražio od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da im se odobri 4500 dozvola za strane radnike zbog očekivanog povećanja obujma posla u 2014. ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u nedjelju je škveru ekspresno uručio odbijenicu.

- Naravno da nećemo Brodosplitu odobriti dozvole za uvoz stranih radnika. To Vlada sigurno neće prihvatiti. Čak niti pola od traženog broja radnika, kako se pisalo, ne dolazi u obzir - poručio je Mrsić, javlja Jutarnji listMrsić je dodao kako su lani izdali dozvole za 289 stranih radnika, a samo 163 ih je iskorišteno.

'Možda dozvolimo najviše 10 do 15 zavarivača'

- Nema šanse da će se odobriti i jedna jedina radna dozvola za strance u brodogradnji. Možda ćemo dozvoliti da uvezu najviše 10 do 15 zavarivača, jer je njih izrazito malo, ali i za to je mala mogućnost. Ima zavarivača u 3. maju, Brodotrogiru, Uljaniku... Ako mu trebaju zavarivači, postoji Vladin program dodatne edukacije i prekvalifikacije pa neka svoje radnike uputi u taj program - rekao je Mrsić.

'Debeljak vrši pritisak na radnike'

- Ovo što gospodin Debeljak sada radi je, po meni, jedan oblik pritiska na radnike u Brodosplitu i smatram da to nije trebalo raditi na ovakav način - rekao je Mrsić za Media Servis.

>>> Škveranima dao nogu i planira zaposliti strance, njih čak 4500

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"