To je to što me zanima!

Mrsić na sastanak pomirenja zove radnike i šefa Debeljaka

Nakon što je uprava Brodosplita najavila otkaze za 13 radnika, Ministarstvo rada zatražilo je povlačenje odluke. Ne zna se hoće li netko iz tvrtke doći na sastanak
Vidi originalni članak

Ministar rada Mirando Mrsić danas će i službeno na 'sastanak mirenja' pozvati predstavnike sindikata i uprave Brodosplita, a sastanak bi trebao biti 2. ili 3. siječnja, piše Večernji list.

Ministar Mirando Mrsić prije dva dana uputilo je javni apel upravi Brodosplita da povuče odluku o najavi otkaza za 13 radnika koji su sudjelovali u prosvjedima u splitskom škveru u listopadu.

Iako je riječ o privatnoj kompaniji, u Ministarstvu ne vide ništa čudno u svom angažmanu i apelu da se zaustave otkazi.

- Naime, Kolektivni ugovor bio je sastavni dio i ugovora o privatizaciji škvera, koji je novi vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak potpisao s državom, tako da Brodosplit nije obična privatna kompanija. Neprihvatljiva je poruka koju Tomislav Debeljak šalje najavljenim otkazima, a koja glasi: Budete li štrajkali, dobit ćete otkaz! - objašnjavaju u Ministarstvu rada.

Još nije sigurno hoće li itko od članova uprave Brodosplita doći na sastanak 'jer imaju već ranije dogovorene obveze'. Pokušat će se, kažu, organizirati i doći, ali ne mogu to i obećati.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Silvio Dinora 31.12.2013.

    Mirsade Mrsiću janje moje,evo tebi nešto moje,danas prvo, sutra drugo, a prekosutra ono dugo ! (Ukoliko niste znali Mirando je rođen kao Mirsad i muslimanske je vjeroispovjesti, stim da je promjenio vijeru i ime, provjereno 100 % )

  • ćazim_1 31.12.2013.

    Ja mislim, da ovo neće dobro završiti.

  • 31.12.2013.

    Nije Mirando intervenirao zbog zaštite 13 radnika, nemojmo se zavaravati. Gdje je bio i ostao kada stotine svaki dan završavaju na burzi? Ovdje je kvaka u onih 40 milijuna koje država svaki mjesec daje Debeljaku. Pa Mirando smatra da iz te "sitne love" može iplatiti i ovih 13. Izgleda da se Debeljak malo osilio, a Mrsić po diktatu ide srediti stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare