To je to što me zanima!

'Mrtve tvrtke treba proglasiti mrtvima, jer samo rade štetu'

Mrtve tvrtke ničemu ne služe, čine samo štetu i mi to plaćamo. Nekad tvrtke imaju ozbiljnu šansu da rade i pridonose budžetu, ali su balasti problemi, kaže Čačić
Vidi originalni članak

Sve mrtve tvrtke treba proglasiti mrtvima, komentirao je danas prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavu da 200 poreznika ulazi u 38 tisuća tvrtki kako bi one koje su u stečajevima ili nelikvidne ugasili.

– Mrtve tvrtke ničemu ne služe, čine samo štetu i svi mi to plaćamo. Ponekad tvrtke imaju ozbiljnu šansu da rade, privređuju i pridonose budžetu, ali su balasti problemi. To se vidi na slučaju Jadrankamena, to je sramota ove zemlje i svih onih koji su svojim neradom, nesposobnošću i anarhijom uništili tvrtku – tvrdi Čačić te kao primjer uspješne tvrtke izdvaja Dalmacijavino.

– Sjećate se tih silnih protesta, demonstracija, tvrtke koja je nabila milijarde kuna duga, gdje je bila beskonačna količina ljudi koji nisu doprinosili, a danas su vrlo uspješna tvrtka. Ili uzmite primjer Brodogradilišta Kraljevica gdje je zaposleno 450 ljudi, sedam od njih su zavarivači, a ostali ih gledaju kako rade. Tko to plaća, je li zadatak ove Vlade da takve tvrtke plaća? Ne, mi to ne možemo izdržati, niti ova zemlja može to podnijeti – objasnio je prvi potpredsjednik.

Komentirao je danas prvi potpredsjednik Vlade i probleme oko Spaladium Arene koji su, tvrdi, najbolji pokazatelj što se događa kada se na jedan neodgovoran, neozbiljan i nestručan način rade projekti. 

– Često se to brkalo s javno-privatnim partnerstvom iako nema nikakve veze s njime, kao ni jedan drugi od tih projekata. Ovo je jedna brljotina, svi koji su je skuhali sad je kušaju. Vlada će pomoći koliko god bude mogla i tek moramo odlučiti hoćemo li dati zemljište ili ne – zaključio je Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • sestro 06.09.2012.

    jeli coning mrtva tvrtka..ako ne isplaćuje radnicima plaće?

  • branka11 06.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kcstipe_1 06.09.2012.

    prvo pozatvarajte one koje su uništili te tvrtke i oduzmite im svu imovinu (kao i onu koju su prepisali na rodbinu) pa tu imovinu prodajte i s tim novcem obnovite te "mrtve" tvrtke

Komentiraj...
Vidi sve komentare