To je to što me zanima!

'Mrziš one rođene u veljači? Ili patuljke? Traži da uđe u Ustav'

U jednom danu stranicu 'Hoću da to uđe u Ustav' podržalo je gotovo 20.000 ljudi. Traže da burek bude samo s mesom, da se bezalkoholno pivo ne zove pivom...
Vidi originalni članak

'Mrziš ljude rođene u drugom mjesecu? Ne voliš patuljke? Zašto bi to zadržao samo za sebe? Angažiraj se, pokreni akciju, ustani i reci: 'Hoću da to uđe u Ustav!' jer je tvoj stav bitan!'

Tako se naime opisuje nova stranica na Facebooku imena 'Hoću da to uđe u Ustav' koja je u jednom danu svog postajanja prikupila gotovo 20.000 'lajkova', a broj iz sata u sat sve više raste.

Stranica je vjerojatno nastala kao svojevrsna parodija na referendumsku inicijativu o zaštiti braka kao zajednice muškarca i žene iza koje stoji Inicijativa 'U ime obitelji'. No, možda ima veze i s odlukom Ustavnog suda koja je izbacila Zdravstveni odgoj iz škola.

Koji god razlog bio, nabitan je, jer je ideja 'pala' na iznimno plodno tlo. Stranica je oduševila mnoge koji su si dali oduška i duhovitim prijedlozima oduševljavaju druge. 

Ovo su samo neki od najpopularnijih prijedloga: 'Da se svim ženama zabrani blajhanje brkova. Ili ih čupaj ili budi frajer. Hoću da to uđe u Ustav', 'Da se zabrani Tončiju Huljiću da radi glazbu. Neka on to radi u svoja četiri zida, a ne da te gadarije meni nameće kao nešto normalno. Hoću da se to uvede u Ustav!'. 

Zanimljivo, ovaj prijedlog o Huljiću je u samo 10 sati od objave na zidu grupe, prikupio više od 4.000 "lajkova". 

Nadalje, tu su i prijedlozi poput 'Da burek može biti samo s mesom. Za mene je burek prirodna zajednica tijesta i mesa, ničeg drugog. Hoću da to uđe u Ustav!', kao i 'Da se bezalkoholno pivo više ne zove pivo. Hoću da to uđe u Ustav!', ali i 'Da se ženske zimske čizme smiju nositi samo zimi. Hoću da to uđe u Ustav!'.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • optimist-pesimist 24.05.2013.

    Banalizirati,ismijavati,izrugivati uspoređujući sa "burekom","tuširanjem","ležećim policajcima" "perjem""pivom"itd..inicijativu U ime obitelji smatram u najblažem smislu neukusno ako ne i bolesno. Ja sebe ne mislim preispitivati jer jako dobro znam u kojem tradicionalnom duhu sam odgajan i što je osnovni temelj društva od čega zapravo sve polazi? Naravno obitelji, oca i majke.Pitam se kome istinski može naškoditi zahtjev inicijative "U ime obitelji". Koje su to persone koje negiraju i svoje osobno postojanje. U ime svojih demokratskih prava za drukčijim i slobodnijim mišljenjem i pristupom spram sexualne orijentacije svojim komentarima obezvrijeđuju,relavitiziraju temeljne vrijednosti a to je obitelj, bračna zajednica muškarca i žene iz koje proizlazi naraštaj, grubo rečeno i produženje vrste zvanog "homosapien" koji u svojoj kulminaciji razvoja treba imati sasvim realno i prirodno oca i majku.

  • Ddddd_1 24.05.2013.

    nije ni bitno što se ovakve parodijske gluposti navode ,pa i da ima za to skupljanje potpisa ne bi ih mogli skupiti dovoljno za referendum ,ako mislite da biste uspjeli ,samo izvolite i stanite na štand i pokušajte ,potpisi se prikupljaju za ono što se smatra da za većinu građana ima nekog smisla,a gluposti su samo za internetski portal i nekih novina -samo kao kič

  • šiš 23.05.2013.

    Očito nam je život parodija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare