To je to što me zanima!

Mučili nas male mirovine, skupo studiranje, dug...

Hrvatska je samostalna već 20 godina. Građane su mučili male mirovine, skupo studiranje kao i manjak novca u zdravstvu. Muči nas i vanjski dug
Vidi originalni članak

1. NACIONALNA SAMOBITNOST, PONOS I TRŽIŠTE SU PAROLE DANA: 'IZ POBJEDE U BLAGOSTANJE'

KUHARIĆ POŽELIO MUDROST, A BOZANIĆ IH KRITIZIRAO
Kardinal Franjo Kuharić je na dan osnutka Sabora poželio “da u djelovanju Sabora i Vlade bude mudrosti i Duha Svetoga”. No mudrosti kasnije nije bilo previše, pa je nasljednik Bozanić kritizirao “strukture grijeha”.

MESIĆ: NE ŽELIMO DOPUSTITI PLJAČKU
Stipe Mesić je tada rekao da novi poredak ne znači otvaranje vrata raznim oblicima pljačke. Sad, kao bivši predsjednik, zalaže se da se pljačka tretira kao ratni zločin.

MARKOVIĆ NIJE DOŠAO NA MARKOV TRG
Tadašnji jugoslavenski premijer Ante Marković nije se pojavio na osnutku Sabora. Kasnije se potpuno povukao iz politike, a sad se bavi građevinom

MARTIĆ I SURADNICI PRIPREMALI POBUNU
Glina je tiha. Slično je u Kninu i drugim mjestima, gdje će uskoro doći do postavljanja balvana. Jedan od vođa pobune bio je “kninski šerif” Milan Martić

2. GRAĐANE SU MUČILE MALE MIROVINE, SKUPO STUDIRANJE I NEDOSTATAK  NOVCA U ZDRAVSTVU

RUPEL I SLOVENCI LOBIRALI ZA SEBE
Slovenski političar Dmitrij Rupel tog je svibnja u Bruxellesu osnivao konzulat. Sad u istom gradu lobira za rješenje hrvatsko-slovenskog spora.

GOLEMI GUBICI SU BLOKIRALI ZDRAVSTVO
Zbog velikih gubitaka ve će se prelomiti na leđima pacijenata,  zaključci su zdravstvenih djelatnika 1990. godine. Reforma zdravstva provodi se i danas.

STUDIRANJE VIŠE NIJE BESPLATNO
U svibnju 1990. bila je velika rasprava oko visokih školarina od 5000 DEM za sve izvan upisnih kvota. Nedavno su studenti prosvjedovali tražeći besplatan studij.

VIŠE KILOMETARA; VIŠE ZADUŽENOSTI
Mreža autocesta 1990. godine bila je duga 140 kilometara. Vanjski dug je bio 4 milijarde dolara. Danas imamo 1231,2 kilometra autocesta i 60 mlrd. dolara duga.

NASTAVAK ČITAJTE OVDJE...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 29.05.2010.

    Hrvatska je danas robovska država ovisna i svakom i svačem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare