To je to što me zanima!

Mučili nas male mirovine, skupo studiranje, dug...

Hrvatska je samostalna već 20 godina. Građane su mučili male mirovine, skupo studiranje kao i manjak novca u zdravstvu. Muči nas i vanjski dug
Vidi originalni članak

3. U RUSIJI SE SLAVILA POBJEDA JELJCINA, A SINDIKATI SU POZIVALI NA ŠTRAJK

JELJCIN POVEO RUSIJU U NOVO DOBA
Mihail Gorbačov Jeljcinovom je pobjedom doživio krah. Novi ruski predsjednik državom će vladati 10 godina, nakon čega je vlast iznenada prepustio Putinu.

SNIŽAVALI CIJENE LJETOVANJA
Turistički djelatnici i hotelijeri bili su zabrinuti zbog slabih rezervacija za ljeto. Razloge su tražili u političkoj napetosti, ali i, kao i ove godine, u previsokim cijenama.  

ŠTRAJKOVI ZBOG RADNIČKIH PRAVA
Zbog “kaosa u društvu i privredi” te socijalnih poteškoća sindikati nekih državnih tvrtki pozivali su na štrajk. Slična je situacija i sada, nakon izmjena Zakona o radu.

PRVA PANIKA ZBOG KRAVLJEG LUDILA
Francuska je 30. svibnja 1990. zabranila uvoz goveda iz Britanije zbog straha od kravljeg ludila. Sljedeća dva desetljeća strah od te bolesti se pojačavao.  

4. IMALO SMO MANJE ŠMINKE; MANJE AUTOCESTA I MANJE DUGA

TITO U DRVARU TEMA JE NOVINSKIH NAPISA
Feljtoni o pokušaju Titova ubojstva u Drvaru bili su tema dana. Večernjak je objavio pisma građana Titu. Danas je aktualna Vrdoljakova serija o Josipu Brozu.

PUNO MANJE SMO SE ŠMINKALI NEGO SAD
Hrvatska je 1990. uvezla kozmetike za 1,2, a lani za 47 milijuna dolara (Poslovni dnevnik). Hrvat potroši za kozmetiku 70 eura na godinu, a Europljanin 180 eura.

TREĆI INDIANA JONES JE BIO HIT U KINIMA
U kinima je igrao “Lov na crveni oktobar”, kupovala se karta više za trećeg Indianu Jonesa, a erotski filmovi bili su na repertoaru Jedinstva, Kozare i Kustošije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 29.05.2010.

    Sjećanje na Tita sve je veče!

Komentiraj...
Vidi sve komentare