To je to što me zanima!

Mugabe je umro i ostavio 10 mil. dolara, ali ne i oporuku

Prema aktualnom zakonu, ako osoba u Zimbabveu premine bez oporuke, sva se imovina dijeli na bračnog partnera i djecu. Iza Mugabea su ostali supruga Grace i četvero djece
Vidi originalni članak

Nedavno preminuli predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe ostavio je u banci 10 milijuna dolara gotovine, ali čini se da nije ostavio oporuku, javljaju u utorak državni mediji pozivajući se na njegovu kćer.

Mugabe je preminuo u rujnu u 95. godini života, a svrgnut je 2017. nakon što je na vlasti bio 37 godina.

Osim gotovine u američkim dolarima, njegova imovina uključuje i četiri kuće, 10 automobila, farmu i voćnjak, potvrdio je obiteljski odvjetnik. O njegovu bogatstvu kolale su različite glasine, uključujući dvorac u Škotskoj, ali toga nema u pismu koje je Mugabeova kćer Bona Chikowore predala sudu.

Na popisu nisu niti dvije nekretnine u bogatim predgrađima Hararea.

Prema aktualnom zakonu, ako osoba u Zimbabveu premine bez oporuke, sva se imovina dijeli na bračnog partnera i djecu. Iza Mugabea su ostali supruga Grace i četvero djece.

UN je upozorio da je Zimbabve trenutno na rubu gladi.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Borna.2 04.12.2019.

    Piše da je Zimbabve na rubu gladi, a ne piše zašto. Prvo su oteli svu zemlju bijelcima farmerima, dali ju domicilnom stanovništvu koje baš nije bilo zainteresirano za rad. Sada mole te zle bijele farmere da se vrate u Zimbabve i nude im zemlju nazad.

  • histria0@yahoo.com 03.12.2019.

    Kod titinog prijatelja bez oporuke, po zakon sve pripada ženi i djeci. Kod tite također bez oporuke, ali ženi i djeci ništa, srbi sve poćapali.

  • Marun 03.12.2019.

    Samo 10 mil. ? To naši kradezeovci okrenu u god. dana bez neke muke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare