To je to što me zanima!

Mujica odbio šeika: Ne dam im svoju Bubu dok god sam živ

Urugvajski predsjednik nije prihvatio ponudu arapskog šeika od šest mil. kn za VW iz 1987. Kaže da bi da prodao auto, uvrijedio svoje prijatelje koji su mu ga poklonili
Vidi originalni članak

Nema toga na četiri kotača što si bogati šeici ne mogu priuštiti. Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Pagani... No neće se moći dočepati 27 godina stare Bube urugvajskog predsjednika Josea Mujice.

Njemu je arapski šeik u lipnju na summitu u Boliviji ponudio čak šest milijuna kuna za njegov omiljeni oldtimer.

Kasnije ga je i meksički veleposlanik u Urugvaju nagovarao da je proda i dobro zaradi, no simpatični Mujica, inače bivši vođa ljevičarske gerile, ne namjerava ga se tako olako riješiti.

- Možda ga jednog dana moja obitelj proda. No dok sam ja živ, taj auto će biti u mojoj garaži. Kad bih ga prodao, uvrijedio bih sve one prijatelje koji su skupljali novac da ga poklone meni i supruzi - odlučan je Jose.

Plava Buba postala je simbol skromnog predsjednika, koji se u njoj sa suprugom nedavno dovezao na parlamentarne izbore, a često ga u njoj viđaju kako se vozi Montevideom.

Nakon što je postao predsjednik 2010., Mujica je odbio sve privilegije, uključujući život u predsjedničkoj palači. Odlučio je ostati na svojoj skromnoj farmi, a većinu predsjedničke plaće donira u državne humanitarne programe. Zadržava samo onoliko koliko mu je potrebno za svakodnevni život.

On i supruga Lucia Topolansky, urugvajska senatorica, imaju dvije Bube u savršenom stanju. Svaku je u imovinskoj kartici procijenio na oko 15.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • mariocalabrese 16.11.2014.

    Ovaj Mujica je karakter i ljudina odbio Seika, a naseg ljudinu takozvanog prvog predsjednika Tudjmana kupio neki kanadski raznosac pizza za saku uzicanih Dollara.

  • ajmemeniaivami 16.11.2014.

    mujica definitivno ne vuce porjeklo sa balkana.nasi politicari cim pocmu izbori vec planiraju koliko ce love zamraciti i kome ce sve od rodbine namjestiti poslove.svaka cast bar jedan posten politicar.

  • Ćale 16.11.2014.

    E da ovi šeici znaju koliko Audija naši ministri imaju za prodati u bescjenje kao i autoceste, a oni se bore tam za nekakvu staru Bubu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare