To je to što me zanima!

Muljatori su pretvorili zemlju u ‘lopovland’, krivnju snosi HDZ

Kad bi grad Zagreb bio jedna izborna jedinica ili bio podijeljen na četiri gradske izborne jedinice, odbacivao bi daleko najveći broj zastupnika
Vidi originalni članak

Promjene izbornih pravila mogle bi promijeniti političku konfiguraciju cijele zemlje. U postojećem kroju izbornih okruga, Zagrebu i urbanim sredinama u kojima HDZ slabo stoji pridružene su ruralne jedinice u kojima građani naginju HDZ-u. U Zagrebu je HDZ pobijedio samo na prvim izborima. HDZ je prve izbore s tim, frankenštajnovskim izbornim modelom izgubio, ali je druge dobivao. Katkad, kad bi se zamorili od korupcije, izbore bi dobio i SDP, njihova braća po materi, pa ni ta stranka nije htjela mijenjati model (kao ni srediti popise birača, uskladiti broj mandata s brojem birača i sl). Pričuvali bi državu hadezeovcima dok se ne oporave, predali štafetu, pa hajde Ivo nanovo.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 09.11.2022.

    Činjenica je da je HDZ krojio izborne jedinice prema svojim potrebama, pa su mnoge nelogičnosti u tim jedinicama, jer jasno je da ruralna područja glasaju za HDZ, pa su nelogično pripojena npr. Zagrebu. Po meni, je ionako preveliki broj zastupnika u Saboru, Sabornica najčešće zjapi prazna, da ne govorimo kako mnogi zapravo dolaze samo na glasanje petkom. Bilo bi dobro da se konačno krene na prekrojavanje izbornih jedinica na što upućuje i Ustavni sud, ali svi se prave blesavi i o tome šute. Da li će oporba ipak uspjeti natjerati HDZ da ih mijenja ili i oporbi odgovara takvo stanje, vidjeti ćemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare