To je to što me zanima!

Munje i gromovi, tuča... Stablo palo na auto. Ali Titovoj kući nije ništa: 'Nema štete na njoj'

Katastrofalna tuča pomela je kumrovečki kraj, posebno teško stradao je Klanjec. Ali rodna kuća Josipa Broza Tita, turistička atrakcija toga kraja, ostala je neoštećena. Ujutro su već primali ekskurzije
Vidi originalni članak

Dok se obični ljudi i poljoprivrednici u Klanjcu i na cijelom području Kumrovca te Zagorskih Sela, prije svega vinari hvataju za glavu, jer strašna tuča im je u nekoliko minuta nanijela ogromne štete od kojih će se oporavljati godinama, turističke atrakcije poput rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu ostale su praktički netaknute. 

DRAMA KOD KARLOVCA VIDEO 'Odjedanput je počelo. Tuča veličine jajeta! Nikad to nisam vidjela. Razbijalo je aute'

Učenici su tu već na ekskurziji

- Ma kaos nas je dočekao ujutro, ali uspjeli smo sve počistiti. Na par objekata jest oštećen dio krovova. Dio smo uspjeli sanirati sami, a dio vatrogasci upravo saniraju. Na jedan automobil srušilo se recimo cijelo drvo. Počupalo je i nevrijeme i cvijeće, ali samoj Titovoj kući ništa nije. Evo ekskurzije su već tu kao da ništa nije ni bilo - kažu nam u tamošnjemu muzeju. 

Pogledajte video: U Zagorju su dizali i ralice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Titova kuća je netaknuta

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao nam je jučer kako su na teren morale izići i ralice jer je napadalo i preko 25 centimetara tuče te kako su vinogradi uništeni.

ZBRAJAJU SE ŠTETE Vinogradar iz Klanjca: Šteta je 100 posto. Ovo je kataklizma i osiguranje to ne može pokriti

U petak je u Zagorje stigla i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja sa županom Kolarom obilazi pogođena područja, a glasnogovornik Vlade Marko Milić izvijestio je kako je župana Kolara nazvao i premijer Andrej Plenković i obećao pomoć države u sanaciji šteta.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • heroj Tito.. 29.06.2022.

    Neće bog u svog sina

  • 04.06.2022.

    Bila je nedavno jedna reportaža na Njemačkoj televiziji o svjetskim diktatorima. Među njih je svrstan i Josip Broz Tito. Sigurno ne bez razloga

  • Denis Elvedi 03.06.2022.

    Neće grom u koprive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare