To je to što me zanima!

MUP demantira: Pravilnik nije potpisao ministar Kirin

MUP je izvjestio da je Pravilnik o Kućnom pritvoru supotpisao državni tajnik Ivica Buconjić sukladno svojim ovastima u slučaju odsutnosti ministra
Vidi originalni članak

Inače, navedeni Pravilnik, koji prema Zakonu o kaznenom postupku o kojem odlučuje ministrica pravosuđa uz suglasnost ministra unutarnjih poslova, objavljen je u ponedjeljak u Narodnim novinama. Na kraju dokumenta kao supotpisnici navedeni su Ivica Kirin i Ana Lovrin. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun je uz demantiji dodatno objasnio kako je uobičajeno da na svakom takvom službeno dokumentu uvijek stoji ime nadležnog ministra, a ne potpisnika u zamjeni.
Pravilnik određuje organizaciju kućnog pritvora te prava i obveze pritvorenika koji je u kućnom pritvoru. Policija najmanje jedanput u 15 dana podnosi izvješće o nadzoru, a u slučaju da pritvorenik prekrši kućni pritvor, odmah mora izvijestiti nadležni sud.
Kirin ne samo da ništa nije poduzeo nego se s Markačem slavodobitno fotografirao pokraj odstrijeljenih divljih svinja u lovu na Bilogori 22. prosinca. Nakon tjedan dana skrivanja od javnosti, 29. prosinca ipak je podnio ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • gec56 10.01.2008.

    A vidi jih. Svi pucaju od lipote.

  • bronx77 09.01.2008.

    vjezbao je potpis, za otkaz

  • davorika 09.01.2008.

    kreten

Komentiraj...
Vidi sve komentare