To je to što me zanima!

MUP javlja: Dnevna svjetla na autima više nisu obavezna

MUP sugerira 'da se svjetla moraju koristiti noću te u slučaju smanjene vidljivosti (magla, kiša, snijeg i sl.)'. Bez obzira na zakonske obveze, vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima danju je bolje vidljivo
Vidi originalni članak

Policija je podsjetila vozače motornih vozila da od 1. travnja prestaje zakonska obveza kojom za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Ova odredba ne odnosi se na vozače motocikala i mopeda koji su i dalje moraju voziti s uključenim dnevnim svjetlima i po danu jer Zakon o sigurnosti prometa na cestama nalaže da svjetla na motociklima i mopedima moraju biti upaljena tijekom cijele godine.

Nadalje, MUP sugerira 'da se svjetla moraju koristiti noću te u slučaju smanjene vidljivosti (magla, kiša, snijeg i sl.)'. Bez obzira na zakonske obveze, vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima danju je bolje vidljivo pa je i prometovanje sigurnije.

Stoga MUP apelira na vozače da, unatoč prestanku obaveze korištenja dnevnih ili kratkih svjetala danju, od 1. travnja tijekom vožnje na vozilu u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu te i na taj način pridonijeli vlastitoj sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u cestovnom prometu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nori 🖖 01.04.2020.

    Dobro da su rekli,ostalo mi upaljeno prek noći

Komentiraj...
Vidi sve komentare