To je to što me zanima!

Murterani ne žele Gotovinino tunogojilište 'u svom dvorištu'

Negativno mišljenje Vijeće je donijelo jednoglasno. Smatraju da ima pogodnijih mjesta za tunogojilište. Njih o namjeri postavljanja tunogojilišta nitko nije obavijestio
Vidi originalni članak

Općinsko vijeće Općine Murter - Kornati na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak je dalo negativno mišljenje na konačni prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Od njih je Županija zatražila mišljenje jer izmjenama i dopunama Prostornog plana na području otoka Balabra i Sita predviđa tunogojilišta na čak 20 hektara, gdje bi kaveze za tune postavila tvrtka u suvlasništvu generala Ante Gotovine. Negativno mišljenje na Gotovinine tune Vijeće je donijelo jednoglasno.

- Izrazili smo negativno mišljenje, uz primjedbu da na području naše općine ima drugih pogodnijih mjesta za postavljanje tunogojilišta. Naime, stanovništvo i vlasnici otoka Sit, Balabra i drugih požalili su nam se na dosadašnja loša iskustva s takvim tunogojilištima. Njih o namjeri postavljanja tunogojilišta nitko nije obavijestio - rekao je Mate Skračić, nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Murtera.

Objasnio je da se radi o velikoj površini kojoj se od smrada ne može nitko približiti, a u podmorju i na obali okolnih otoka zamjetne su velike količine ulja i crne mrlje. 

- Svaki život u moru, a posljedično i turizam i sve ostale djelatnosti na velikom području su onemogućene - rekao je Mate Skračić, nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Murtera. 

Nezavisni vijećnici Mate Skračić i Viktor Banov, zajedno sa SDP-ovom predsjednicom Općinskog vijeća Matejom Bašić, na konferenciji za novinare u Šibeniku su, osim o problemima s namjeravanim postavljenjem tunogojilišta, govorili i o teškoćama funkcioniranja Općinske vlasti, gdje koalicija HDZ-HSS ima načelnika, a SDP i Nezavisni većinu u Općinskom vijeću.


Idi na 24sata

Komentari 133

  • ljubica ljubičica_1 13.02.2014.

    A zašto i bi ? Zar mu je mala mirovina?

  • Silvio Dinora 13.02.2014.

    Murterani,neigrajte se sa Gotovinom, dali znate da je on bio u Legiji stranaca u Francuskoj pod lažnim imenom ?

  • deda62 11.02.2014.

    pa neće valjda tune loviti u Hrvatskom Zagorju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare