To je to što me zanima!

Muškarac je radio na sanaciji štete pa pao s visine i poginuo

Iz PU zagrebačke potvrđeno nam je da su jutros zaprimili dojavu o muškarcu koji je radio na sanaciji štete od potresa na početku Domjanićeve ulice....
Vidi originalni članak

Iz PU zagrebačke potvrđeno nam je da su jutros zaprimili dojavu o muškarcu koji je radio na sanaciji štete od potresa na početku Domjanićeve ulice.

Potvrdila nam je policija da je oko 8:30 pao s visine i poginuo.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako doznajemo, muškarac je poginuo dok je sanirao štetu i krhotine sa krovišta zgrade, a pao je u dvorište s unutarnje strane zgrade. Na mjestu nesreće cijelo jutro je bila policija.

U većem dijelu Domjanićeve ulice, koja se nalazi kod Kvatrića, postavljena su upozorenja i trake policija i komunalnog redarstva da sa zgrada otpadaju komadi.

Dobar dio zgrada u Domjanićevoj ulici je prilično oštećeno u potresu, posebno fasade i krovovi.

Uskoro opširnije...

Idi na 24sata

Komentari 56

  • schmeling 27.03.2020.

    Ja ako svom radniku ne dam svu potrebnu opremu , posebno za rad na visini sigurnosni pojas, ja sam nagrabusio samo tako. Mora se razmotriti procjena mogućih rizika pri obavljanju pojedinih poslova, mora se za određeni posao postaviti osobu koja je stručna i sposobna ga obaviti. Mislim da je nepotrebno da kažem da ne radim u hrvatskoj firmi. Mi smo u HR još daleko od toga da radnik ima ikakvo pravo osim da radi i šuti.

  • HrvojePacher 27.03.2020.

    Zna se vrlo dobro kako se na visini radi.Bez sigurnosnog pojasa nema obavljanja posla.Veci firmi u RH je problem kupiti ljudima adekvatnu zaštitnu opremu.Ako dotični nije imao pojas kriva je isključivo firma i vlasnik firme.....

  • arwin 27.03.2020.

    Naravno da je muškarac. 90 % stradalih na poslu su muškarci. I to oni koji rade najteže, najopasnije i najslabije plaćene poslove. Često na minimalcu, gotovo nikad na proračunu. Bez kolektivnog ugovora i sindikata. S ugovorom o radu dok je lijepo vrijeme i dok gazda ima ugovoren projekt. Kad se završi projekt-cipela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare