To je to što me zanima!

Muškarcu presadili bubreg žene, dobio rak maternice

SAD: Vincent Liew (37) preminuo je od bolesti koju dobivaju samo žene. Doktor mu je mjesecima nakon operacije krio da umire i da je dobio rak
Vidi originalni članak

Vincentu Liewu (37) iz New Yorka transplantacija bubrega trebala je spasiti život, no bubreg koji je dobio imao je rak. Liječnik mu je još mjesecima krio da umire. Sedam mjeseci nakon operacije, u rujnu 2002. godine, Vincent je preminuo od bolesti koju samo žene dobivaju, raka maternice. Njegova udovica Kimberly tužila je liječnike koji su obavili transplantaciju te je slučaj protiv njih započeo prije tri dana na Vrhovnom sudu.
- Bila je to užasna odluka. Bubreg koji su mu presadili bio je prekriven tumorima - rekao je odvjetnik James McCarthy. Vincentu je dijabetes uništio bubrege te je pet godina bio na listi čekanja. Nakon što su ga operirali, nije mogao podnijeti bol.
- Hoću da mi izvade taj organ iz tijela - vrištao je. Dva mjeseca nakon operacije, kirurg Thomas Diflo saznao je da je donor bila žena koja je umrla od raka maternice, no nije to rekao Vincentu.
- Govorili su nam da tijelo odbacuje organ, smišljali su svakakve izgovore, ali nam nisu rekli da ima rak - priča Kimberly. Tek kad su u kolovozu Vincentu izvadili bubreg, par je saznao da je Vincent dobio rak. Liječnici su govorili da s obzirom da Vincent nema maternicu, postoje šanse od samo jedan posto da dobije bolest. Autopsija je ipak potvrdila da je preminuo od raka maternice koji su našli i na bubregu kojeg su mu presadili. Ne zna se kako je uopće organ došao do Vincenta jer se od teško oboljelih pacijenata ne uzimaju organi. Newjorška sveučilišna bolnica tužila je bolnicu Sv. Luke u Newsburghu jer nisu dobro pregledali organ. Unatoč svemu, kaže Kimberly, Vincent ju je molio da oprosti liječnicima i da se pobrine da se to ne ponovi.
- Nije bio ljut. Govorio je da to mora prihvatiti. Oprostio im je svima. Bio je kršćanin, volio je Boga. Iako je umirao, ostao je sretan - kaže Kimberly. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • niš koristi 21.05.2010.

    opet ja...taj su mu tumorozni bubreg na kraju izvadili...pa morao je negdje pustit metastaze...!?

  • poppy 21.05.2010.

    Ako sam dobro shvatila, čovjeku je presađen bubreg žene koja je umrla od raka maternice. Rak je metastazirao u tkivo bubrega i proširio se i tako je jadni čovjek umro od raka BUBREGA, a ne od raka MATERNICE.

  • Dakox 21.05.2010.

    E sad doktoru treba fino ubrizgati u tijelo neku narkomansku inekciju sa sidom. Pa onda mu kriti da umire lagano, pa ti odi mesaru pod ruku, bolje onda umrijet nego jos vecu patnju doziviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare