Obavijesti

News

Komentari 23

Muškarcu presadili bubreg žene, dobio rak maternice

Muškarcu presadili bubreg žene, dobio rak maternice
4

SAD: Vincent Liew (37) preminuo je od bolesti koju dobivaju samo žene. Doktor mu je mjesecima nakon operacije krio da umire i da je dobio rak

VIDEO

Vincentu Liewu (37) iz New Yorka transplantacija bubrega trebala je spasiti život, no bubreg koji je dobio imao je rak. Liječnik mu je još mjesecima krio da umire. Sedam mjeseci nakon operacije, u rujnu 2002. godine, Vincent je preminuo od bolesti koju samo žene dobivaju, raka maternice. Njegova udovica Kimberly tužila je liječnike koji su obavili transplantaciju te je slučaj protiv njih započeo prije tri dana na Vrhovnom sudu.
- Bila je to užasna odluka. Bubreg koji su mu presadili bio je prekriven tumorima - rekao je odvjetnik James McCarthy. Vincentu je dijabetes uništio bubrege te je pet godina bio na listi čekanja. Nakon što su ga operirali, nije mogao podnijeti bol.
- Hoću da mi izvade taj organ iz tijela - vrištao je. Dva mjeseca nakon operacije, kirurg Thomas Diflo saznao je da je donor bila žena koja je umrla od raka maternice, no nije to rekao Vincentu.
- Govorili su nam da tijelo odbacuje organ, smišljali su svakakve izgovore, ali nam nisu rekli da ima rak - priča Kimberly. Tek kad su u kolovozu Vincentu izvadili bubreg, par je saznao da je Vincent dobio rak. Liječnici su govorili da s obzirom da Vincent nema maternicu, postoje šanse od samo jedan posto da dobije bolest. Autopsija je ipak potvrdila da je preminuo od raka maternice koji su našli i na bubregu kojeg su mu presadili. Ne zna se kako je uopće organ došao do Vincenta jer se od teško oboljelih pacijenata ne uzimaju organi. Newjorška sveučilišna bolnica tužila je bolnicu Sv. Luke u Newsburghu jer nisu dobro pregledali organ. Unatoč svemu, kaže Kimberly, Vincent ju je molio da oprosti liječnicima i da se pobrine da se to ne ponovi.
- Nije bio ljut. Govorio je da to mora prihvatiti. Oprostio im je svima. Bio je kršćanin, volio je Boga. Iako je umirao, ostao je sretan - kaže Kimberly. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa