To je to što me zanima!

Muslimani u Francuskoj neće dobiti državljanstvo?

Kako bi u zajednici svi bili jednaki, francusko državljanstvo neće dobiti islamski vjernici koji prakticiraju pokrivaju lice velom, kaže ministrica
Vidi originalni članak

Francuska ministrica pravde, Michele Alliot-Marie, izjavila je kako muškarci čije supruge moraju nositi islamski veo neće dobiti francusko državljanstvo. Ministrica tvrdi da zato u zajednici ne bi svi bili jednaki. Parlament istražuje načine kako zabraniti ženama da nose veo koji pokriva čitavo lice. Predsjednik Francuske, Nicolas Sarkozy, smatra kako nošenje vela nije vjerski znak nego znak poniznosti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • brisbane 24.12.2009.

    mislim da su muslimani najvece zlo za evropu

  • user_39293 14.12.2009.

    Sabo--problem s muslimanima je taj što se ne žele integrirati u društvo i prihvatiti način života države u koju su došli i u kojoj žive.

  • sabo 13.12.2009.

    Još jedan primjer islamofobije i mržnje prema muslimanima. \"Islamski veo\" što je to? Da li postoji katolički veo ili možda šintoistički veo. U islamu postoji jedno pravilo koje kaže \" u Islamu nema prisile\". Znači svaka žena koja nosi maramu, a prisiljena je nositi zbog muževe naredbe, to nije učinila u skladu sa islamskim propisima. Žene koje nose marame uglavnom ih nose svojom, a ne muževom voljom. Dakle, uglavnom, što ne isključuje postojanje prisilnog nošenja marama za koje sam napisao da nije dozvoljeno u Islamu. Burke su nešto što Islam NIKAD nije preporučio ili naredio. Prema tome i mi muslimani smo oštro protiv burki jer nemaju uporišta u islamskim tumačenjima. I sad će se nači neki \"poznavatelj\" islama koji će reči da je islam naredio ovo ili ono. Ovakvom segregacijom muslimana kojom europske vlasti pokušavaju \"civilizirati\" muslimane samo čine štetu i ništa više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare