To je to što me zanima!

Muževnost je open 'in': To je novi hit, svi su ludi za bradom

U posljednjih godinu dana, sve više hrvatskih političara eksperimentira sa izgledom i odlučuje se na puštanje brade. Posljednji među njima je Klub zastupnika SDP-a Arsen Bauk
Vidi originalni članak

Ne tako davno, prije dvadesetak godina, nepisano pravilo koje se odnosi na stilski izričaj visokih dužnosnika i političkih figura bili su obavezno odijelo i kravata - i glatko obrijano lice. Među rijetkima koji su tome prkosili bio je pokoji šef SDP-a Ivica Račan, HDZ-ov Vladimir Šeks i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Na bradatog Peđu Grbina i Ivana Pernara već smo se navikli, no sada sve više političara eksperimentira s izgledom, a posljednji  koji se prepustio trendu puštanja brade je predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk. Svoj je novi bradati imidž prošetao danas u Saboru.

Prije njega, s ljetne pauze bradati su se vratili i šef SDP-a Davor Bernardić, ali i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

I dok se Bernardić svojeg ležernijeg, ljetnog bradatog izdanja vrlo brzo riješio i opet primio britvice, Jandroković je i nakon ljeta nastavio njegovati svoj novi muževni imidž.

Na pitanje novinara kako to da se odlučio za promjenu, Jandroković je još ranije odgovorio: 'Cijeli život sam bio bez brade, sada sam ju pustio na nagovor supruge, svidjelo joj se'. 

S bradatim 'lookom' svojedobno je eksperimentirao i Milijan Brkić, koji s povremeno pojavljivao u javnosti s jednodnevnom čekinjastom bradom. 

Na dramatičnu promjenu izgledao odlučio se i bivši šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević. Prije nego što se krenuli njegovi problemi sa zakonom, Vidošević je u svojim pojavljivanjima u javnosti bio uredno obrijan.

No kada su nakon podizanja optužnice za korupciju krenula ročišta, Vidošević je na sud redovito doalzio s dugačkom, pomalo zapuštenom bradom. 

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • maratonac12 29.09.2018.

    obri bradu dražo radi kamuflažo jer pošto si mnogo tražen od sutra se zoveš dražen

  • nijetebriga 29.09.2018.

    Muzevno, dreitagebart meni nije muzevan.. Ni jednom ne stoji dobro.. ja i nisam za bradu tako o tudjem (njihovom) ukusu ne mogu govorit..

  • Samo Iva 29.09.2018.

    Najvise volim bradate muskarce.I ako nisu zgodni,brada ih proljepsa.Muskarci pustajte brade!..Dok su mi samo brkovi neprivlacni i stoje samo 60+ kategoriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare