To je to što me zanima!

MVEP: Arbitražni sud mora okončati svoj rad bez odgode

"Budući da je Slovenija svojim postupcima nanijela nepopravljivu štetu arbitražnom postupku, njegovi se predmet i svrha više ne mogu ostvariti", poručuju iz MVEP-a
Vidi originalni članak

Budući da je Slovenija svojim postupcima nanijela nepopravljivu štetu arbitražnom postupku, vjerodostojnosti i neovisnosti Arbitražnog suda, njegovi se predmet i svrha više ne mogu ostvariti, poručeno je u petak iz MVEP-a.

Stalni arbitražni sud u Haagu u petak je objavio kako su petorica arbitara odlučila, nakon ročišta održanog u četvrtak na kojem nije bilo predstavnika Hrvatske, da će proučiti hrvatske razloge izlaska iz postupka arbitraže. Sud je istaknuo da je i dalje suspendirano proučavanje merituma graničnog spora. 

"Stoga očekujemo da Arbitražni sud bez odgode i okonča svoj rad", ističe se u priopćenju MVEP-a.

Hrvatska je spremna, u duhu dobrosusjedskih odnosa i u skladu s međunarodnim pravom, granični spor sa Slovenijom riješiti bilateralnim pregovorima, poručuje hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bajica1009 18.03.2016.

    Kako to bude u nas uvijek izvučemo dužu slamku pa da nam ovi vrli EU suci ne uvale neku oštetu jer slovenci su pravi slovenci ..........................

  • fredaster 18.03.2016.

    hebote jest ljutit ovaj namigus

  • Lina39 18.03.2016.

    Štogod radili da radili nema povratka na arbitražni sud a nije ni trebalo ni doći do njega !Što je naše,naše je a tako ćei ostati a vi gospodo Slovenci pomirite se jer vam druge nema.Nismo mi krivi što vi nemate izlaz na more po želji !

Komentiraj...
Vidi sve komentare