To je to što me zanima!

N. Jelaviću nepravomoćno dali osam mjeseci uvjetno

Nikica Jelavić trenutno je u pritvoru u Njemačkoj zbog sumnje da je krivotvorenim dokumentima pokušao dobiti odštetu od tamošnjeg suda
Vidi originalni članak

Nikica Jelavić potaknuo je direktora tvrtke Palma, koje je Jelavić suvlasnik, da u poslovne knjige unese neistinite podatke. Zbog toga ga je Općinski sud u Zagrebu osudio na osam mjeseci uvjetne zatvorske kazne. Presuda je još nepravomoćna. Jelavić je trenutačno do daljnjeg u pritvoru u njemačkom gradu Kemptenu jer ga tamo sumnjiče da je na prijevaru od Bavarske pokušao dobiti odštetu u sudskom predmetu. Naime, Jelavić je bio osumnjičen za pljačku draguljarnice zbog čega je tri mjeseca proveo u pritvoru u Bavarskoj. Kako mu krivnju nisu mogli dokazati, pustili su ga, a sad ga sumnjiče da je pomoću krivotvorenih ugovora i bankovnih dopisa pokušao dobiti 530.000 eura naknade za duševne boli. Jelavića su uhitili Slovenci početkom srpnja na osnovi njemačke tjeralice. Ponudio je 500.000 eura jamčevine dok je još bio u slovenskom pritvoru, no tamošnji sud je to odbio.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DUPINA 29.08.2008.

    Ponudio 500.000,00 eura???????? A porijeklo imovine? Jesu li mu to ostavili mama i tata ili je zaradio šišanjem i trajnama?

  • diki 29.08.2008.

    Jelavića se suci boje dok je i u Njemačkoj, Samo 8 mjeseci uvjetno, a za 2 dolara Al Capone sjedio 12 godina u buksi, Blaga naša država..

Komentiraj...
Vidi sve komentare