To je to što me zanima!

Na 'bolovanju': Stručnjaci kipu glancali mlaznicu i polirali tijelo

Nepoznati vandal u mališanovu je mlaznicu prije nekoliko dana gurnuo tvrdi predmet, koji je zaustavio protok vode, pa je kipić ostao bez glavnog obilježja. Obnovljen je
Vidi originalni članak

Nestanak Augustinčićeva Dječaka sa Svačićeva trga izazvao je mnoga nagađanja javnosti, no zapravo je situacija bolja no što se strahovalo...

Dječak, Manequinn-pisse, naime, nije ni ukraden ni uništen nego je bio na kraćem “bolovanju”. Nepoznati vandal u mališanovu je mlaznicu prije nekoliko dana gurnuo tvrdi predmet, koji je zaustavio protok vode, pa je kipić ostao bez glavnog obilježja, snažnog mlaza koji je štrcao prilično daleko.

Dječak se vraća na uređeni trg

Figurica znamenitoga klanječkoga kipara stajala je na tome mjestu od 1950. do prije nekoliko dana, u istoj, samodopadnoj pozi.

- Uzeli smo ga prije dva dana. Dojavljeno je da je oštećen. Bio je na restauraciji. Grad Zagreb je vrlo agilan kad je riječ o održavanju, njezi i restauraciji skulptura - kaže nam Damir Ujević, vlasnik Ljevaonice Ujević, u kojoj su skulpturu renovirali i popravili.

Svačićev trg obnovljen je prije dvije godine. Grad je u taj zahvat uložio oko 1,5 milijuna kuna. Sad će sve na njemu opet blistati kao nekad, uz žubor nove mlaznice. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ursuss 24.08.2014.

    ljudi.... pa za ovo bi neki rekli "dječja pornografija" odmah autora uhititi....pretresti mu kuću jer sigurno ima još ovakve golotinje djece na kompjuteru, slikama.....naravno, malo ironije na onog "pedofila" koji je slikao djecu u Splitu....

  • prajdali 24.08.2014.

    Pošto se radilo o veoma delikatnom zahvatu samo se možemo nadati da je dječakova štrcaljka dospjela u nježne ruke.Reklo bi se da je sada sve ok.

  • Petar Adamović 24.08.2014.

    Problemi s prostatom. dr. pera

Komentiraj...
Vidi sve komentare