To je to što me zanima!

Na cestama Karlovačke županije lani 534 naleta na divljač

Policija poziva vozače da uspore kod nailaska na prometni znak „divljač na cesti“, povećaju usredotočenost na vožnju u sumrak i po noći ali i da ne bacaju smeće i ostatke hrane kroz prozor jer oni mame divlje životinje
Vidi originalni članak

Tijekom prošle godine u Karlovačkoj je županiji evidentirano 534 naleta vozila na divljač, nastala materijalna šteta veća je od 1,9 milijuna kuna, a to je gotovo pola milijuna kuna veća šteta nego godinu ranije kao i 114 naleta na divljač više.

Najviše naleta, 353, bilo je na državnim cestama, na županijskim je bilo 83, a na autocestama 35. Tijekom 2020. godine na državnim je cestama bilo 270 naleta, na županijskim 62, a na autocestama 29.

Prošle je godine najviše problema bilo sa srnećom divljači, dogodio se 427 naleta na njih, što je znatno više u odnosu na 350 slučajeva iz 2020. godine. Automobili su lani naletjeli na 47 divljih svinja, a prethodne godine na njih 32. Prošle dvije godine broj naleta na lisice i zečeve bio je podjednak - zabilježeno je po deset i 12 takvih događaja.

Godišnja analiza podataka pokazala je da se nastavlja trend povećanja broja naleta vozila na divljač i time nastala materijalna šteta.

Policija je navela i najčešća mjesta nesreća - to su šumski predio Šumbar kod Karlovca, autocesta kod Bosiljeva (od 54. do 57. kilometra), ceste u Budačkoj Rijeci kod Krnjaka, u Slapnu kod Ozlja, te na dijelovima D3 u Gornjem Mrzlom Polju i Bosancima i na D23 u Donjim Dubravama i Potoku Tounjskom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • centarfor 15.01.2022.

    Ovaj tekst na spada ovdje ali je zato uz reklamu o grijalici koja za 5 minuta zgrije prostoriju od 30 m2. Vjerujte mi jer sam kupio. Ta grijalica jedva zagrije minimalni WC koji ima oko 3 m2 i naravno ne služi ničemu. Molim 24 sata da testira grijalicu a onda reklamira taj genijalni proizvod..

  • Prva proleterska_1_1 15.01.2022.

    Vozim školski kombi svako jutro od 6.30 do 7.50 po rulalnem području opčine . Kolko ima srna , svinja i jelena ne možeš zamisliti . Spuštaju se u doline , jer dole nema snijega i na livadama ima trave ! Najbliže gradu vidio sam 4 njih u centru grada . Prvo sam pomislio,  da je krdo pasa ! 

  • najiram 10 15.01.2022.

    pa kraj  ceste  nema  i  nesmije  biti  strvina  veterinari  bi  trebali  to  pokupiti  jer  to  je  državna  divljač  koja  radi  štete  po  privatnim  usjevima...neznam  gdje  su  mali  zeleni  da  ne  zaštite  divljač  podizanjem  ograda  uz  ceste  tako  da  divljač  ne  može  na  ceatu...gdje  su  da  im  grade  pojilišta  i  hranilišta...neka  uvedu  članarinu  malo  zelenu  od  2000  kuna  za  nabavu  hrane  od  evrope  zatraže  sredstva  za  ograde  uz  ceste...i  zaštite  divljać  od  bijesnih  zelenih  koji  jure  cestama  nedozvoljenim  brzinama  i  usmrčuju  divljač  i  oštečuju  državni  proračun...naplatiti  im  ubijenu  divljač...jer  nikad  divljać  ne  naleti  na  vozilo  uvijek  vozilo  na  divljać...kad  bi  divljač  naletjela  na  vozilo  onda  bi  to  bio  bočni  udar...kazniti  vozaće   jer  takovi  i  naleču  na  pješake...

Komentiraj...
Vidi sve komentare