To je to što me zanima!

Na dnevnom redu u Saboru je izmjena Zakona o članarinama u turističkim zajednicama

U saboru će zastupnici danas raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o članarinama u turističkim zajednicama, kojim se predlaže smanjenje parafiskalnih davanja
Vidi originalni članak

Hrvatski saboru nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o članarinama u turističkim zajednicama, kojim se predlaže smanjenje parafiskalnih davanja radi rasterećenja poduzetnika i  stvaranja konkurentnog poslovnog okruženja.

Izmjenama Zakona predlaže se smanjenje stopa za obračun i plaćanje članarine za 12 posto i omogućavanje Poreznoj upravi da rješenjem izmijeni visinu mjesečnog predujma članarine zbog značajnog pada poduzetničke aktivnost.

SABOR O PRORAČUNU 'Dokument je problematičan i nerealan, bez plana i strategije, njime se održava status quo'

Također će se urediti obračun paušalnog iznosa članarine kada osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, prvi put ishode rješenje o odobrenju u tekućoj godini, s obzirom na to da se članarina obračunava temeljem kapaciteta iz prethodne godine prema podacima iz sustava eVisitor.

PROZIVAJU VLADU I STOŽER 'Populizam i podilaženje ima granicu, a to su zdravlje i životi ljudi. Vidimo nesnalaženje...'

Uz to, uvažavajući posebne okolnosti u 2020. izazvane pandemijom COVID-19, glede obveze plaćanja članarine turističkim zajednicama za privatne iznajmljivače, donesen je Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici (Narodne novine, br. 14/20 i 88/20).

STIGLI PODACI U prvih devet mjeseci čak 63 posto turista manje u Hrvatskoj

Njime je propisano da se visina godišnjeg paušalnog iznosa članarine umanjuje za 50 posto te da se godišnji paušalni iznos članarine ne plaća na pomoćne ležajeve, navodi se među ostalim u obrazloženju.

Sjednica Hrvatskog sabora počinje u 9.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare