To je to što me zanima!

Na Istarskom ipsilonu želiš stati? Nema zaustavnog traka!

Na autocesti je brzina ograničena na 110 km/h. Nedostaju vijadukt kraj Lima i most nad Mirnom. U utorak su otvorili 50 kilometara autoceste od Kanfanara do Umaga
Vidi originalni članak

Želim vam sretan put Istarskim ipsilonom koji nas povezuje s Europom, rekla je premijerka Jadranka Kosor otvarajući 50 kilometara autoceste od Kanfanara do Umaga. Na otvorenju su bili ministri Božidar Kalmeta, Đuro Popijač i Branko Bačić. Domaćin im je bio istarski župan Ivan Jakovčić koji je rekao kako će Istarski ipsilon vozačima donijeti sigurnost, a regiji konkurentnost. 

Autocesta ima 10 čvorova, 55 nadvožnjaka i tri vijadukta. Stajala je 228,8 milijuna eura. Sva čvorišta imaju ekološku rasvjetu koja osvjetljava samo asfalt i ne remeti bioritam noćnih životinja. Do kraja godine očekuje se dovršetak dionica od čvora Pula do Pomera i od Kanfanara do Rogovića pokraj Pazina. 

Najveća dopuštena brzina je 110 km/h, a autocesta u pravcu Kanfanara nema zaustavni trak. Kraj Limske drage i Mirne vozi se dvosmjerno jer nema vijadukta i mosta.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • jollyjocker 16.06.2011.

    Y nije autocesta niti će to najvjerojatnije ikada i biti.To što smo dobili je žalosni rezultat korumpirane politike koja je dala tunel Učka Francuzima da naplaćuju preskupu tunelarinu i omogućila im da naplaćuju mostarinu na mostu preko Mirne kao u vrijeme Turaka.Pa na kojoj se to još rijeci u Hrvatskoj naplaćuje mostarina osim na Mirni?Od tog novca i izgubljene zarade koju im svake godine isplaćuje Republika Hrvatska puževim korakom grade tu vijugavu cesticu na kojoj su zbog silnih zavoja poginule desetine ljudi. Te dvije trake o kojima pišete željeli su nam početi naplaćivati prije desetak godina i objašnjavali su nam da je to POLUAUTOCESTA i da samo nedostaje još jedna takva pa da bude autocesta.Nakon što je najavljena blokada tunela Učka od ideje se je odustalo premda su već bile postavljene i naplatne kućice.To naravno nije bilo dovoljno već je HTV poslao kamere i u Dnevniku objavio snimku jedine dionice od 2km pinog profila koja je tada bila napravljena i uvjeravao ostatak Hrvatske kako eto Istrani ne žele plaćati svoju"autocestu" za razliku od ostalog dijela Hrvatske.

  • PapaŠtrumpf 14.06.2011.

    Ima jedna nova crna jama, trebalo bi je svečano otvoriti prije izbora, kad ste slobodni?

  • toleman 14.06.2011.

    A ja ću i dalje po lijepoj mojoj Istri vozikati se sporednim cestama.....jest da se dođe par minuta kasnije, al nedam in ni lipe iz kaprica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare