To je to što me zanima!

'Kako je živjeti na otoku? Nema liječnika, medicinska sestra je stalno u dimu, a pop je pijan!'

Pacijente trenutno obilazi liječnik iz Božave na Dugom otoku, no to je tek jednom tjedno, a tu je i rizik od nevremena zbog čega pacijenti ne mogu uvijek doći do Zadra, kao niti zamjenski liječnik do njih
Vidi originalni članak

Na otoku Istu i Molatu u zadarskom arhipelagu kritično nedostaje liječnik, nakon što je njihov postojeći raskinuo ugovor prije dva mjeseca.

Zbog toga su, piše Zadarski list, pacijenti po uputnice i recepte prebačeni drugom liječniku u Zadar, a što se ponovno pokazalo problematičnim jer većini otočana, koji su već u godinama, nije jednostavno doputovati u Zadar.

PILOT-PROJEKT Beroš: 'Ubrzo kreću preventivni pregledi. Prosvjed liječnika čini mi se ishitrenim i nejasnim'

Pacijente trenutno obilazi liječnik iz Božave na Dugom otoku, no to je tek jednom tjedno, a tu je i rizik od nevremena zbog čega pacijenti ne mogu uvijek doći do Zadra, kao niti zamjenski liječnik do njih.

- Sada imamo samo medicinsku sestru s kojom nismo zadovoljni, ona je stalno u dimu, pop nam je non stop pijan, a liječnika nemamo, eto kako je živiti na otoku - izjavio je Žarko Martedić, predsjednik Mjesnog odbora Zapuntel za Zadarski list.

'SADRŽE PUNO PROTEINA' Liječnik šokirao izjavom: 'Kava koju tako rado pijete vjerojatno sadrži samljevene žohare'

Predsjednik MO-a Brgulje na Molatu Romano Maletić nadovezuje se kako je situacija u kojoj je liječnik dolazio iz Božave bila zadnji put prije 60 godina, te da to nije nikakvo rješenje jer ne mogu računati na hitnu pomoć liječnika, pogotovo ako bude nevrijeme.

Renata Bek, ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije kaže kako su objavili drugi natječaj po redu za liječnika na Istu i Molatu, te da im na razini županije nedostaje čak osam liječnika, u čemu se ubrajaju u nacionalni problem kroničnog nedostatka liječnika.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • oldschool-south 10.03.2023.

    Pop je stalno pijan...mislim stvarno, to je kad direktor pije on se opušta, a kad radnik pije on je pijanac, kad muž pije u kafiću sam je pijanac, a kad žena ide poslije fitnessa na pivu sa frendicama ona se opušta....ostavi te se popa na miru!!

  • urnebes 09.03.2023.

    pop se ugledo na Šeksa i Đakića.

  • skofun 09.03.2023.

    Ostavi se popa on vam je najbolji covik, prava legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare