To je to što me zanima!

Plenković najavio: Izbori će biti između 21. lipnja i 12. srpnja

Premijer je dodao kako je o svemu obavijestio predsjednika Milanovića te da je sada na njemu da donosi odluke koje su mu dodijeljene sukladno zakonu
Vidi originalni članak

U četvrtak poslijepodne sastali su se koalicijski partneri koji čine parlamentarnu većinu na Trgu svetog Marka. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Nakon današnje sjednice Vlade i sjednice parlamentarne većine, sve sastavnice su odlučile da predložimo Saboru raspuštanje Sabora u ponedjeljak 18. svibnja. Razlog zbog kojeg to želimo je što je naša Vlada u protekle tri godine mandata ostvarila sve ključne ambicije koje smo postavili u izbornom programu - rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka. 

Rekao je i kako će izbore organizirati 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja. 

- HDZ će ići na ove izbore kao što je išao i 2016., da pobjedi. Svi suradnici su se danas iskreno zahvalili i ako ti partneri opet budu zainteresirani, i mi ćemo biti za to - poručio je premijer Plenković. 

GORDAN JANDROKOVIĆ: 'Raspuštanje sabora moguće je sljedeći tjedan, pregovaramo'

Premijer je dodao kako je o svemu obavijestio predsjednika Milanovića te da je sada na njemu da donosi odluke koje su mu dodijeljene sukladno zakonu.

Prema Ustavu, izbori se za zastupnike u Hrvatski sabor održavaju najkasnije 60 dana nakon isteka mandata ili raspuštanja Hrvatskoga sabora, a odluku o raspisivanju izbora donosi predsjednik Republike.

HDZ I SDP PODRŽAVAJU Sabor je raspravio Prijedlog izmjena Zakona o osiguranju

Prema Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, od dana raspisivanja, pa do dana izbora za zastupnike, mora proteći najmanje 30 dana. Dan provedbe izbora je neradni dan. Predsjednik Republike također saziva i prvo zasjedanje Sabora nakon održanih izbora.

'Izbori trebaju biti što prije' 

Dio zastupnika dao je izjave prije početka sastanka. 

RASPRAVLJEN REBALANS Maras poručio Plenkoviću: Prekinite mise Stožera zaštite

Zastupnik Branko Hrg uoči sastanka koalicijskih partnera na Markovo trgu okupljenim je novinarima rekao:

- Očekujem konstruktivan razgovor. Ako su se svi partneri u koaliciji uspjeli usuglasiti oko prijepornih točaka, možemo očekivati prijedlog premijera za datum raspuštanje Sabora i eventualno izbora. To premijer mora preuzeti na sebe, bilo bi iluzorno očekivati od nas manjih partnera. Po riječima kolega ispada da, ako bi se usuglasili, raspuštanje Sabora bi moglo biti u ponedjeljak - poručio je. 

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak želi izbore što prije.

POLA MILIJUNA NEZAPOSLENIH? Saborska oporba: Rebalans ne daje odgovore nakon lipnja

- Gospodarstvo ne može čekati, građanima treba dati pravo da odaberu tko će ih voditi u naredne četiri godine i ja sam uvjeren da će bez obzira na današnje nje prijepore prevladati važno pitanje gospodarstva, a ne nekoliko saborskih plaća - rekao je Vrdoljak te dodao da HNS ide na izbore - sam. 

Idi na 24sata

Komentari 293

  • ina67 15.05.2020.

    Evo jedan doprinos glasanju. Dakle stranac ima kuću ovdje, ali nema papire od kuće u svojoj matičnoj državi, nazove gruntovnicu i pita može li to riješiti kompjuterski, odgovor je bio da ne može, mora doći i platiti 20 Kuna biljega da dobije vlasnički list, zatim zove granični prijelaz i pita da li su granice sa Slovenijom otvorene, odgovor je da ne znaju. To je samo da se zna kako smo mi prihvatili tehnologiju. Drugi primjer malog iznajmljivača, čovjek pita turističku zajednicu što učiniti jer je na TV rečeno da gost mora imati potvrđenu rezervaciju. Turistička zajednica ne zna, nisu dobili nikakva uputstva. Zatim zove ministarstvo, dobije i prebacuju ga s jednog na drugog, no na kraju dobiva informaciju da bi možda moglo i E_Mailom, ali nisu sigurni. Treba li još nešto, zar nije sva reklama rečena, što preostaje, dakle i ono malo turista ne zna što učiniti

  • robizg 15.05.2020.

    Moze sve samo hdz NE

  • 15.05.2020.

    Proslo vise od 50 dana od potresa, samo su zakeljili naljepnice u boji i potrpali obitelji da zive u studentskom domu u sobama 3x3 metra, njihove kuce se urusavaju, od zakona o obnovi ni Z, a vladajuci samo oce sto prije na izbore dok jos nisu vidljivi razmjeri ekonomske katastrofe koja nam dolazi zbog korone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare