To je to što me zanima!

Na Jadranu će se gledati samo talijanska TV, 'oteli' frekvencije

Iako je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije poslala 26 prigovora i dopisa, Talijani planiraju digitalizirati sve regije koje gledaju na hrvatsku obalu
Vidi originalni članak

Zbog jačine talijanskog signala u zapadnoj Istri od prosinca je gotovo nemoguće gledati hrvatske kanale. Italija planira digitalizirati sve regije koje gledaju na hrvatsku obalu do kraja lipnja pa će prouzročiti velike probleme posebno na našim otocima. Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije poslala je 26 prigovora i dopisa, ali bez rezultata. 

Problem je nastao jer je talijanska regulatorna agencija izdala dozvole za kanale koji nisu njihovi. Miljenko Krvišek, predsjednik vijeća HAKOM-a rekao je za Večernji list kako su iskoristili sve zakonske mogućnosti i kako nemaju više što poduzeti. Prema međunarodnom sporazumu, koji su potpisali Hrvatska i Italija, usuglasili su plan raspodjele frekvencija. Talijani su na jadranskoj strani dobili 25 kanala, a Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Albanija ukupno imaju 24 kanala. No, u praksi, Talijani su uzurpirali sve.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_21162 08.02.2011.

    More je i tako njihovo, riba također pa neka bude i "eter"!

  • NitkoPoseban 08.02.2011.

    Neka povuku ambasadora i prekinu jebene veze s Italijom. Dogodi se da satima ne vidim televiziju.

  • Nutela 08.02.2011.

    Koliko su nam sposobni oni koji bi to trebali rješiti bojim se da će mo dobiti uplatnice i iz Italije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare