To je to što me zanima!

Na Jadranu kišovito, a snijeg će padati u unutrašnjosti zemlje

Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će se kretati od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva
Vidi originalni članak

Na Jadranu će u nedjelju padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija, dok će u kopnenim predjelima većinom padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognoza je  Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura popodne prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar.

Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će se kretati od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva.

OBLAČNA SUBOTA Stiže promjena vremena, snijeg se sutra očekuje i na Jadranu

Vremenska prognoza za potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije

Oblačno, povremeno sa snijegom, osobito u drugom dijelu dana, te uz stvaranje snježnog pokrivača (očekivana visina snijega do kraja dana između 5 i 10 cm). Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni, poslijepodne može biti i jak, osobito u gorju. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između -2 i 1 °C.

Sutra će također biti većinom oblačno, a može biti još povremenog snijega, osobito prijepodne (1 do 3 cm novog snježnog pokrivača). U drugom dijelu dana moguće je kratkotrajno kidanje naoblake. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni, popodne će postupno slabjeti. Temperatura od -3 do 0, navečer u daljnjem padu.

HAK: Ograničenja zbog olujnog vjetra na A6 i Jadranskoj magistrali

 Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti  Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine.

PAZITE AKO IDETE NA PUT Danas bi mogli biti snijega u cijeloj zemlji: U Lici već pada

Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru te Slavoniji i Baranji. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski.  Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Idi na 24sata

Komentari 1542

  • Voltaire_ 21.05.2021.

    Si tu ?

  • Crna dama 22.01.2021.

    @Voltaire_ Evo da vidimo radi li 😜

Komentiraj...
Vidi sve komentare