To je to što me zanima!

Na jesen kreće izgradnja druge trake od Pazina pa do Učke?

Odobrenje za promjenu ugovora s koncesionarom Bina Istrom, kažu, stiglo je iz Europske komisije, pa bi u gradnju sad opasne istarske cestovne žile kucavice u vrijednosti od 165 milijuna eura
Vidi originalni članak

Početak izgradnje autoceste na dionici Istarskog ipsilona od Pazina do tunela Učke dosad je stalno prolongiran. Posljednji su put, iz tvrtke za financiranje, izgradnju i upravljanje Bina-Istre najavili da će građevinski strojevi na teren u rujnu 2017. godine. Taj rok je prošao, mehanizacije i dalje nema, međutim, izgradnja punog profila te dionice trebala bi, nakon višegodišnjih odgoda, napokon započeti ove jeseni. Tako bar kažu prema posljednjim informacijama iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Odobrenje za promjenu ugovora s koncesionarom Bina Istrom, kažu, stiglo je iz Europske komisije, pa bi u gradnju sad opasne istarske cestovne žile kucavice u vrijednosti od 165 milijuna eura, krenulo se kad završi sva pravna procedura i kad Vlada prihvati odluku o svim izmjenama ugovora.

Jedina novina u cijeloj toj priči je izrada dokumentacije za dobivanje građevinske dozvole za drugu cijev tunela kroz Učku, ali bi se o tome razmišljalo tek po završetku gradnje autoceste duge 28 kilometara. Kada radovi krenu trebalo bi se otvoriti tisuće novih radnih mjesta. 
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ozanavg 01.09.2018.

    A kaos ce i dalje biti dok se ne probije druga cijev tunela. Samo ce se sada iz vise traka gurati u tunel

  • srecko64 01.09.2018.

    Super za Istarski turizam.

  • gregor crna ovca 01.09.2018.

    Kazu zivi bili pa vidjeli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare