To je to što me zanima!

Tisuće ljudi obilježilo jubilarni 40. riječki karneval: Među posjetiteljima maškare iz Indije

Riječkim je ulicama danas, kao i svake godine, prošlo mnoštvo raznovrsnih maski, a nakon završetka povorke slijede karnevalska slavlja te paljenje pusta
Vidi originalni članak

U nedjelju, točno u podne, u Rijeci je počela Međunarodna karnevalska povorka. Više od 8.500 maškara, u 90 karnevalskih grupa, obilježava jubilarni 40. riječki karneval.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Karnevalisti su se okupili na Rivi boduli te od tamo krenuli svojom trasom Riva boduli – Ivana pl. Zajca – Jelačićev trg – Ribarska – Scarpina – Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva – Zadarska – Riva – Žabica – Riva, piše Novi list.

Spremni su za Liverpool Oni su maškare iz Lovrana i voze Let 3 na traktoru: 'Nazvali smo policiju i rekli im naš plan!'

Za ovo jubilarno izdanje spremaju se tri iznenađenja, a riječkim će ulicama, kao i svake godine, proći brojne raznovrsne maske.

Ove su se godine grupama iz Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatske pridružilo čak 11 grupa iz inozemstva. Tri grupe stigle su nam iz Italije; Nuovo Comitato Carnevale Boscarel Verona, Esteb i Morgana Mirandola, dvije iz Crne Gore; Herceg Novi i Feštađuni Budva, dvije iz Mađarske; Debrecen i Koljnof, a tu je i grupa iz Makedonije; Strumica. Iz Indije su nam stigle grupe Bhoomika Creative Dance Centre te Malaysiaku, a stiže i Veleposlanstvo Republike Malezije, kao i Međunarodna udruga studenata EESTEC LC iz Zagreba.

SPOJ MASKI, BRZINE I DOBRE ZABAVE FOTO Maškare na karićima odvozili Balinjeradu u Opatiji

Nakon završetka povorke na Korzu na pozornicu će izaći Koktelsi, a nakon toga slijedi nastavak karnevalskih zabava te paljenje pusta.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • klincek123 19.02.2023.

    polako i ovo propada, žalosno

  • RI051_1 19.02.2023.

    Po običaju hrt neće prenosit karneval jer tu ne vlada HDZ.

  • arow 19.02.2023.

    Odkad indici imaju Maškare,ili je samo da dobiju vizu pa pravac Europa

Komentiraj...
Vidi sve komentare