To je to što me zanima!

'Majke Srebrenice' Kitarović: "Dobro došla kraljice Balkana"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pri dolasku su dočekali zvižduci i uvrede, javlja Blic, a predsjednica udruge 'Majke Srebrenice' mu je zahvalila što je došao
Vidi originalni članak

Dvadeset godina nakon genocida u Srebrenici biti će pokopano još 136 žrtava među kojima je i 18 maloljetnika mlađih od 16 godina. Najgori zločin u Europi nakon II. svjetskog rata počinili su pripadnici tadašnje vojske i policije bosanskih Srba nad srebreničkim Bošnjacima 1995. godine. U pokolju je tada stradalo 8372 bošnjačkih muškaraca i dječaka te jedan Hrvat, Rudolf Hren. Do sad su otkrivene 93 masovne grobnice, a pronađeni su, identificirani i dostojno pokopani ostaci 6241 žrtve.

Na komemoraciji se ove godine očekuje čak oko 50.000 ljudi, što je najveće okupljanje do sada.

Počast žrtvama odat će i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić koje su stigle u Srebrenicu i upisale se u knjigu žalosti.

- Dobro došla kraljice Balkana i nado Bosne i Hercegovine - pozdravila je hrvatsku predsjednicu Hatidža Mehmedović , predsjednica udruge 'Majke Srebrenice '.

- Danas se sa svima vama poklanjam sa žrtvama koje su život izgubile kao u bezumnom zločinu. U ime Hrvatske želim vam budućnost svjetla. Hrvatska je uz vas - rekla je Kitarović.

Srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pri dolasku su dočekali zvižduci i uvrede, javlja Blic , a Hatidža Mehmedović mu je zahvalila što je došao te mu na rever stavila cvijet, simbol stradanja bošnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Reuters

Osim njih doći će predstavnici iz više od 90 država i različitih međunarodnih organizacija među kojima je i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton koji dolazi kao osobni izaslanik Baracka Obame.

- Kao prijatelj Bosne želim zahvaliti premijeru Srbije što je pokazao hrabrost da dođe danas. I predsjednica Hrvatske je ovdje. Molim vas da ne dopustite da ovaj spomenik nevinim muškarcima i dječacima ne bude samo uspomena na tragediju, nego da bude sveto mjesto gdje svi ljudi mogu doći i naći budućnost svoje zemlje - kazao je Bill Clinton.

Reuters

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 352

  • mimi05 12.07.2015.

    sta reci na ovo https://www.youtube.com/watch?v=WUK1-CL4rpk . dokumentarac pod nazivom "zabranjena istina o srebrenici".

  • BranislavBerbakov 12.07.2015.

    samo da ne prođe kao Marija Antoaneta . muuuuuuuuuuuuuuuuuu

  • blackstone 12.07.2015.

    da su rusi ovako pokapali svoje mrtve,ne bi stigli do 2250 samo iz 2.svjetskog rata. na svijetu je bilo sto puta većih zločina i genocida ali izgleda da su samo muslimani iz bosne stradalnici.a šta su njihovi pretci radili 500 godina po bosni ,to nikoga ne zanima.pa samo na krbavskom polju je poginulo 13000 rvata od tih istih turaka,pa mogli bi i mi imati komemoraciju na njihov genocid.ne počinje povijest od jučer,a svaka akcija izaziva reakciju. muslimanima se samo odbilo u glavu ono što su im dede i daidže radili za turke 500 godina.umjesto da se vrate na svoju vjeru on viču alahu ekber.i onda se čude kao što su se čudili 1913 kad su zbrisali u tursu nakon bakanskih ratova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare