To je to što me zanima!

Na kraju su ga koštali grafiti: Pernar je ostao bez imuniteta

Imunitet mu je skinut na zahtjev DORH-a, kako bi se  protiv njega mogao voditi kazneni postupak zbog uništavanja imovine, odnosno crtanja dva grafita u naselju Jelkovec
Vidi originalni članak

Sabor je u četvrtak skinuo imunitet saborskom zastupniku Živog zida Ivanu Pernaru.

Imunitet mu je skinut kako bi se protiv njega mogao voditi kazneni postupak zbog uništavanja imovine, odnosno crtanja dva grafita u naselju Jelkovec. Odobrenje za vođenje postupka zatražio je DORH. 

- Skinut mi je upravo imunitet zbog ispisivanja dva grafita, velika većina SDP-ovaca glasala je za skidanje imuniteta i tako stala na stranu HDZ-a, pogledajte kako je to izgledalo. Za skidanje je glasao i Božo Petrov - objavio je Pernar na svom Facebook profilu.

Kasnije je još objavio i tko je kako glasao.

- Iz SDP-a jedino Sabina Glasovac bila suzdržana (bijela točkica lijevo), protiv je bio i bivši SDP-ovac Tomislav Žagar (srednji red skroz gore lijevo). Svi ostali SDP/HNS-ovci su bili za - objavio je Pernar, te poslije nadodao: 'To znači da ukoliko sud ne odbaci ovu političku konstrukciju može doći do suđenja i presude za grafitiranje.'

Odgovara samo za grafite, ali ne i za privatne tužbe

Ipak, treba reći kako ovim skidanjem imuniteta Pernar može eventualno odgovarati samo u tom postupku, dok se drugi postupci protiv njega ne mogu voditi.

U drugom slučaju, odnosno privatnoj tužbi HRT-ova novinara Aleksandra Stankovića, Pernaru je imunitet 'ostao'.

Sabor je tako ispoštovao dosadašnju praksu da imunitet skida kad to traži DORH ili sud, ali ne i kad se radi o privatnom tužitelju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 430

  • tomislav72 17.12.2016.

    Majku vam lopovsku,komunjarsku,pa zar se vi toliko bojite Pernara,da ga na ovako mutav nacin usutkate?? Fuj stoko gadite mi se!!!!!

  • MERY19 17.12.2016.

    Neznam sto je to trebalo Pernaru da crta grafite pa nije on djete ocigledno da mu nesto nije dobro u glavi a i onima koji su za njega glasali ti ljudi nemaju pameti jadan smo mi narod kad takve osobe biraju u sabor.

  • dexiboza 17.12.2016.

    Pernar kralj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare