To je to što me zanima!

Na ničijoj zemlji: Migranti sjeli na cestu, okružila ih policija

Migranti se i dalje nalaze uz cestu, a prema riječima Galića pripadnici Granične policije, uz podršku kantonalne policije pokušat će udaljiti migrante dalje od graničnog prijelaza
Vidi originalni članak

Oko 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno je u srijedu na prostoru graničnog prijlaza Maljevac na tzv. ničijoj zemlji između BiH i Hrvatske. Nakon što su zaustavljeni sjeli su na cestu, okruženi s dvadesetak policajaca, javlja Radio Sarajevo.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su granična policija i policija Unsko sanskog kantona sklonili migrante s ceste te da je sada promet u funkciji.

Migranti se i dalje nalaze uz cestu, a prema riječima Galića pripadnici Granične policije, uz podršku kantonalne policije pokušat će udaljiti migrante dalje od graničnog prijelaza.

Među migrantima ima invalida, djece i žene. Jedan hrvatski policijski helikoptar kruži iznad Maljevca.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • emirf 17.05.2018.

    A kako su ti migranti prosli bosansku policiju i stali na nicijoj zemlji. Očit dogovor.Pustili ih pa sad hrvatska policija kao neljudski postupa.Igre i igrice. A jucer bosanski ministar policije slučajno u Bihaču i Krajini.

  • Caca034 17.05.2018.

    Nemaju oni gde... svi ti koji su zaglavili na Bakanu nisu Sirijci, Sirijaca ima možda 3%%, sve ostalo Avganistanci, Pakistanci i ostali koje Zapad neće... a nama će dati pare da ih ovde smestimo... u Srbiji od ove godine deca migranata krenula u redovne škole pa vi vidite kako će svi oni u Nemačku...

  • jukalo71 16.05.2018.

    islamizacija europe

Komentiraj...
Vidi sve komentare